E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12699
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kā iesniegt iesniegumu par uzturlīdzekļu izmaksu pilngadīgam jaunietim

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. septembrī, 2017
Linda

Labdien! Man ir 18 gadi. Vēlētos uzzināt par uzturlīdzekļu piešķiršanu pēc pilngadības. Portālā latvija.lv gribēju aizpildīt iesniegumu par uzturlīdzekļu saņemšanu, bet man prasa nepilngadīgo bērnu vārdus. Kā es varētu nokārtot ar uzturlīdzekļiem saistītās lietas?

A
atbild:
04. septembrī, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Kā LV portāls noskaidroja Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā, šobrīd portālā www.latvija.lv pieejamais e-pakalpojums "Pieteikšanās uzturlīdzekļu saņemšanai" tiek tehniski pilnveidots.

Līdz brīdim, kad e-pakalpojums tiks pilnveidots, pilngadību sasniegušās personas, kuras atbilst likumā noteiktajiem kritērijiem valsts garantēto uzturlīdzekļu saņemšanai, iesniegumu par uzturlīdzekļu samaksu var iesniegt, izmantojot portāla www.latvija.lv e-pakalpojumu “Iesniegums iestādei”, izvēloties iestādi – “Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija” – un pielikumā augšupielādējot iepriekš aizpildītu noteiktas formas iesniegumu. Uzturlīdzekļu izmaksas iesnieguma formu var lejuplādēt UGF administrācijas mājaslapas sadaļā “Uzturlīdzekļu saņemšana” (skat. trešo rindkopu no augšas). Aizpildot iesniegumu, ir jāatzīmē aile – “manam uzturam”, kā arī jānorāda, no kura vecāka (tēva vai mātes) vēlaties saņemt uzturlīdzekļus.

Iesniegumu par uzturlīdzekļu izmaksu var nosūtīt arī pa pastu: Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijai, pulkveža Brieža ielā 15, Rīgā, LV-1010.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas