E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12441
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Bērnudārza prasība iesniegt ārsta izziņu pēc nometnes ir nesamērīga

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. jūlijā, 2017
Nellija

Labdien, vai PII var pieprasīt ārsta zīmi, ja bērns nav apmeklējis bērnudārzu 2 nedēļas, jo ir piedalījies vasaras nometnē? Par dalību vasaras nometnē PII tika savlaicīgi informēta ar vecāku iesniegumu. Vai tas ir likumīgi? Jo nometne beidzas piektdien vakarā un brīvdienās ģimenes ārsts nestrādā. Tad sanāk pirmdien vest bērnu pie ārsta un kavēt darbu, lai saņemtu izziņu, ka bērns ir vesels. Vai tiešām pēc katras nometnes pirmdienā ģimenes ārstiem jāraksta kaudze ar zīmēm, ka jā, bērns tiešām ir vesels, jo to tak paši vecāki var konstatēt. Paldies jau iepriekš par atbildi! Nellija

A
atbild:
07. augustā, 2017
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Maksims Platonovs, Uzraudzības departamenta direktora vietnieks

Atbildot uz personas iesniegto jautājumu, informējam, ka atbilstoši Ministru kabineta noteikumos Nr. 89 “Kārtība, kādā izglītības iestāde informē izglītojamo vecākus, pašvaldības vai valsts iestādes, ja izglītojamais bez attaisnojoša iemesla neapmeklē izglītības iestādi” noteiktajam pirmsskolas vadītājam jānosaka kārtība, kādā vecāki informē par bērna veselības stāvokli un iemesliem, kādēļ bērns neapmeklē pirmsskolu. Minētajā kārtībā būtu jānosaka arī bērna kavējumu attaisnojošo dokumentu iesniegšanas un izskatīšanas nosacījumi. Arī pirmsskolas dibinātājs (vairumā gadījumu tā ir pašvaldība), piemēram, pašvaldības saistošajos noteikumos var noteikt kārtību, kādā vecāki informē par bērna neierašanās iemeslu. Tomēr gan pirmsskolas, gan tās dibinātāja noteiktajai kārtībai ir jābūt samērīgai un tā nevar paredzēt tādus dokumentu pieprasīšanas gadījumus, kas ir pretrunā ar ārējos normatīvajos aktos noteikto tiesisko regulējumu.

Gadījumā, ja vecāki pirmsskolas (vai tās dibinātāja) noteiktajā kārtībā ir snieguši informāciju par pirmsskolas neapmeklēšanu sakarā ar bērna piedalīšanos nometnē, tad, Izglītības kvalitātes valsts dienesta skatījumā, pirmsskolas rīcība, pieprasot pēc nometnes apmeklēšanas iesniegt ārsta izziņu par bērna veselības stāvokli, nav pamatota.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 57 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas