E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12303
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājumā apmaksā dienas, kad būtu bijis jāstrādā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. jūlijā, 2017
Velga Tervite

Labdien! Mums ir radies jautājums par atvaļinājuma dienām, tieši šogad ap Līgo un Jāņu laiku. Darbinieks vēlas paņemt atvaļinājumu no 19.06.2017. Desmit darba dienas, divas kalendārās nedēļas. Norādītājā posmā ir divas svētku dienas – 23.06. un 24.06 (Līgo un Jāņu diena). Jautājums: Par cik dienām šogad jāpārceļ atvaļinājums – par vienu, 23.06, kas iekrīt darba dienā, vai divām, jāskaita arī 24.06.? Atvaļinājums konkrētajā gadījumā būs līdz 3.07 vai līdz 4.07.? Un cik no tām ir apmaksātas? Jau iepriekš pateicos!

A
atbild:
07. jūlijā, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likums paredz, ka atvaļinājumu piešķir kalendārajās nedēļās, savukārt apmaksā piemēro darbadienu principu, proti – atvaļinājuma laikā darba devējs apmaksā tās dienas, kad darbiniekam normālā kārtībā būtu bijis jāstrādā.

Ja atvaļinājuma laikā iekrīt svētku dienas, tad neatkarīgi no tā, kurā dienā ir svētki – darbdienā vai izejamā dienā, atvaļinājuma dienu skaits par svētku dienu skaitu pagarinās.  Proti, svētku dienas tiek pieskaitītas pie pēdējās atvaļinājuma dienas.

Ja atvaļinājums ir piešķirts no 19. jūnija divu kalendāro nedēļu apmērā, tad atvaļinājuma pēdējā diena ir 4. jūlijs un darbā jābūt 5. jūlijā. Atvaļinājums tiek pagarināts par divām svētku dienām – 23. un 24.jūniju.

Attiecībā uz apmaksu jāņem vērā darba līguma noteikumi par nolīgto darba laiku ( pilns, nepilns, maiņu utt.) un pamatprincips – apmaksātas tiek tās dienas, kad darbinieks būtu bijis darbā un strādājis.

Vairāk informācijas par atvaļinājuma piešķiršanas kārtību lasiet pievienotajā skaidrojumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas