E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11577
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Tiesības izteikties tiesas sēdē

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. martā, 2017
Rita

Apgabaltiesā ir iesniegts pieteikums rajona tiesas sprieduma pārsūdzēšanai. Tiesā mani pārstāv advokāts. Vai tiesas sēdes procesa laikā man ir tiesības papildināt advokāta teikto, ja, manuprāt, tam ir nozīme lietas izskatīšanā? Vai arī likums atļauj runāt tikai un vienīgi manam advokātam? Pateicos par atbildi!

A
atbild:
31. martā, 2017
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Dāvis Volksons, zvērināts advokāts

Jautājumā nav norādīts, par kādu procesu (civilprocesu, kriminālprocesu vai administratīvo procesu) tiek uzdots jautājums. Tiesvedībā pastāv nianses, kad ir ierobežotas personu tiesības izteikties.

Aplūkojot jautājumu vispārīgi, tiesas procesa laikā, ja piedalāties lietas izskatīšanā un neesat klausītājs, Jums ir tiesības izteikties un papildināt advokāta teikto. Civilprocesā un administratīvajā procesā pati persona vislabāk zinās lietas faktiskos apstākļus. Tādēļ tam ir būtiska loma paskaidrojumu sniegšanas stadijā. Var arī būt lietas, kas nav sarežģītas. Šādos gadījumos procesa ekonomijas dēļ tiesas mēdz noskaidrot, kurš izteiksies, tomēr tiesai nav tiesību liegt kādai personai izteikties, ja tās sacītais ir saistīts ar izskatāmo lietu.

Aicinu Jūs ņemt vērā faktu, ka advokāts ir profesionālis un pilda savus pienākumus Jūsu interesēs. Bieži praksē ir situācijas, kad klientiem šķiet būtiski fakti, kas patiesībā nav saistīti ar strīda priekšmetu. Tāpat arī mēdz būt gadījumi, kad cilvēki mēdz atklāt apstākļus, kas pasliktina viņu pozīciju. Procesa laikā būtu jāizvairās no liekvārdības, lai tiesa pievērstu uzmanību būtiskajiem lietas apstākļiem. Tādēļ aicinu Jūs uzticēties savam advokātam.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas