E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10911
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par apžēlošanas lūguma izskatīšanas termiņu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. decembrī, 2016
Aija

Labdien! Mani ļoti interesē apžēlošanas jautājums. Cik ilgā laikā apžēlošanas lūgums pēc tā iesniegšanas tiek izskatīts, kādā formā tas rakstāms un kur tieši iesniedzams?

A
atbild:
12. decembrī, 2016
Edīte Brikmane
LV portāls

Apžēlošanas likumā nav noteikts termiņš, cik ilgā laikā izskatāms apžēlošanas lūgums. Kā LV portālam norādīja Latvijas Valsts prezidenta kancelejas Apžēlošanas dienesta vadītāja Elena Lodočkina, apžēlošanas lūguma izskatīšana notiek saskaņā ar Valsts prezidenta darba kārtību. 

Apžēlošanas likuma 6. pants nosaka, ka apžēlošanas lūgumu iesniedz Valsts prezidentam. Apžēlošanas lūgumā norādāmi iesniedzēja dati, adrese, paraksts, datums. Ja apžēlošanas lūgumu iesniedz Apžēlošanas likuma 3. panta otrajā daļā norādītā persona (notiesātās personas aizstāvis, likumiskais pārstāvis, vecāki, bērni, laulātais), apžēlošanas lūgumā norādāmas ziņas par notiesāto personu, kā arī iesniedzējs pievieno dokumentu, kas apliecina viņa tiesības iesniegt apžēlošanas lūgumu (piem., dzimšanas apliecības kopija). Pārējais apžēlošanas lūguma saturs ir paša iesniedzēja ziņā.

Sīkāka informācija pieejama Valsts prezidenta mājaslapas sadaļā “Apžēlošana”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas