E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10902
Lasīšanai: 2 minūtes

Ar pretenzijām jāvēršas pie ārstniecības iestādes vadītāja

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. decembrī, 2016
Ivars

Labdien. Lai atgūtu autovadītāja tiesības, jāveic pirmstermiņa veselības pārbaude. Ierodoties pirmo reizi uz komisiju, tiku nosūtīts pēc izziņas no narkologa pēc dzīvesvietas (uz Kuldīgu). Komisiju gāju Rīgā CSDD, Kuldīgā nav. Ierodoties ar izziņu, tiku nosūtīts uz asins analīzēm. Ierodoties trešo reizi, tiku nosūtīts pie psihologa. Vai to visu man nebija jāpasaka pirmajā reizē? Vai tas ir normāli, ka man no Kuldīgas jābrauc četras varbūt vairāk reizes uz Rīgu? Vai varu lūgt atgriezt naudu un griezties citā medicīnas iestādē, tā kā pakalpojumu neesmu līdz galam saņēmis? Jautāju arī, vai ir konstatētas kādas medicīniskas indikācijas, kas liedz iegūt tiesības. Man paskaidroja, ka viņu rīcība atbilst Ministru kabineta noteikumiem. Manuprāt, tā jau ir ņirgāšanās. Ko darīt?

A
atbild:
12. decembrī, 2016

Kārtību, kādā transportlīdzekļa vadītāju nosūta uz pirmstermiņa veselības pārbaudi, ja pastāv pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājam ir medicīniskās pretindikācijas transportlīdzekļu vadīšanai, nosaka 2011. gada 6. decembra Ministru kabineta noteikumi Nr. 940 „Noteikumi par veselības pārbaudēm transportlīdzekļu vadītājiem un personām, kuras vēlas iegūt transportlīdzekļu vadītāju kvalifikāciju, kā arī par pirmstermiņa veselības pārbaudes izdevumu segšanas kārtību”. Noteikumu I pielikumā ir noteiktas medicīniskās pretindikācijas transportlīdzekļu vadīšanai.

Saskaņā ar noteikumu 8. un 13. punktu ārstu komisija ir tiesīga pieprasīt ārstu (narkologa un psihologa) atzinumus, kā arī nosūtīt uz asins analīzēm.

Par komisijas darba organizācijas jautājumiem ir atbildīgs ārstniecības iestādes vadītājs. Līdz ar to, ja personai ir pretenzijas vai neskaidrības saistībā ar komisijas darbu, tad personai ir tiesības vērsties pie ārstniecības iestādes vadītāja.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas