E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10780
Lasīšanai: 2 minūtes

Vienošanās par pārbūvi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. novembrī, 2016
Marina

Labdien. Vai Nekustamo īpašumu pārvalde var no man pieprasīt maksāt par jaunu inventarizācijas plāna izveidi, kā arī būvprojektu, ja esmu valsts īrnieks un darbības par pārbūvi tika iepriekš saskaņotas, kā arī līgumā pastāv punkts par atļauju uz pārplānošanu un pārbūvi ar izīrētāja atļauju, kura tika saņemta. Notikums ir nesena pagātne un tagad pārmetumi balstās uz to, ka mums nav pierādījumu par rīcību likumību. Kā arī aktus ar pievienotajiem pierādījumiem (foto), kurus pieprasīju man izsniegt, īsti negrib, kā arī nav pamatojums.

A
atbild:
14. decembrī, 2016

Šis ir civiltiesiska rakstura jautājums starp ēkas īpašnieku, īrnieku un apsaimniekotāju. Būvniecības likumā ir rakstīts, ka būvdarbi ir būvniecības procesa sastāvdaļa, darbi, kurus veic būvlaukumā vai būvē, lai radītu būvi, novietotu iepriekš izgatavotu būvi vai tās daļu, pārbūvētu, atjaunotu, restaurētu, iekonservētu, ierīkotu vai nojauktu būvi.

Līdz ar to civiltiesisko strīdu var attiecināt tikai uz visu iesaistīto pušu savstarpējām attiecībām, jo nav īsti skaidrs, kādā veidā ir bijusi vienošanās par pārbūvi, kas ko ir pilnvarojis un kā tas ir dokumentēts. Būtu vajadzīgi papildu dokumenti, lai labāk izprastu situāciju. Iesakām lasītājai doties uz savas pilsētas būvvaldi, lai noskaidrotu, kā rīkoties.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas