E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10538
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādniekam ir jāuztur saziņa ar tiesu izpildītāju

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. oktobrī, 2016
taida9

Vai tiesu izpildītājam ir tiesības novilkt naudu no konta (kurš pirms tam tika nobloķēts), ja darbavietā šis pats tiesu izpildītājs ir iesniedzis izpildrakstu, saskaņā ar kuru jau tika ieturēta noteiktā summa (30%)?

A
atbild:
13. oktobrī, 2016
Zaida Kalniņa
LV portāls

Parāda piespiedu piedziņas gadījumā kreditors nosaka veidus, kā parādu piedzīt. Parasti tie ir: piedziņas vēršana uz daba samaksu un tai pielīdzinātajiem maksājumiem, kā arī piedziņas vēršana uz noguldījumu kredītiestādē jeb bankā.

Tiesu izpildītājs izpilda kreditētāja norādījumus un nosūta rīkojumu gan darba devējam, gan bankai par konta bloķēšanu. Jāņem vērā, ka tiesu izpildītājam nav informācijas ne par Jūsu algu un to, vai no algas var piedzīt parādu, ne to, cik un kādi naudas līdzekļi atrodas Jūsu bankas kontā.

Par atvilkumiem no algas atbild darba devējs vai algu grāmatvedis. Savukārt attiecībā uz banku, lai parāda piedziņa ik mēnesi nenotiktu dubultā apmērā, Jums ir par to jāinformē tiesu izpildītājs. Jums ir ar iesniegumu jāvēršas pie tiesu izpildītāja un jālūdz atķīlāt bankas konts, ja tajā tiek ieskaitīta darba alga. Iesniegumam jāpievieno bankas apstiprināta izziņa par konta stāvokli.

 Vairāk par parādu piedziņas jautājumiem un parādnieka tiesībām varat uzzināt skaidrojumā “Kādi ienākumi ir pakļauti parādu piedziņai” un “Parādnieka tiesības un pienākumi parāda piedziņas procesā”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas