DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Atklāts bērnu laukumiņš Jāņparkā 

Publicitātes foto

Īstenojot 2023. gada līdzdalības budžeta projekta konkursa ideju, Jāņparkā, Valmierā uzstādīts bērnu rotaļu laukums. Parka apmeklētājiem tas pieejams no 21. septembra.  

Projekta “Bērnu laukumiņš Jāņparkā” pieteicēja Anna Broka un Jāņparka aktīvo iedzīvotāju kopiena pieteikumā norādīja, ka līdz ar parka sakopšanu - dobju izveidi, zāliena pļaušanu, apgaismošanu, soliņu izvietošanu, Jāņparks kļuvis par kopīgu aktivitāšu – ikdienas sporta un kultūras pasākumu un brīvā laika pavadīšanas vietu. Kopīgajās sanāksmēs Jāņparka aktīvie iedzīvotāji nolēmuši piedalīties līdzdalības budžeta projektu konkursā, lai padarītu Jāņparku arī bērniem un ģimenēm draudzīgāku.  

Bērnu laukumiņš ir iespēja bērniem jēgpilni pavadīt laiku, izstaigājot kāpelēšanas trasi un rotaļu kompleksu, kas sastāv no platformas ar jumtiņu un slidkalniņu, tāpat ir iespēja izšūpoties divās šūpolēs, kas katra paredzēta dažādu vecumu bērniem. Tāpat uzstādīts informatīvs stends, kurā ietverta informācija par rotaļu laukumu un drošiem tā izmantošanas nosacījumiem. Laukumiņam ir amortizējošs koka šķeldas segums, pie laukumiņa ir soliņi, atkritumu urnas un apkārtni plānots papildināt ar stādījumiem. 

Projekta “Bērnu laukumiņš Jāņparkā” kopējās izmaksas ir 29 962, 63 EUR, un, atbilstoši iepirkuma procedūrai, pašvaldība par rotaļlaukuma iekārtu piegādi un uzstādīšanu noslēdza līgumu ar SIA “Fixman” par darbu izpildi līdz 20.09.2024.  

Pēc darbu pabeigšanas, ņemot vērā, ka tas ir publisks rotaļu laukums, atbilstoši spēkā esošajai likumdošanai, tam veikta arī pēcuzstādīšanas drošības  pārbaude un tas ir nodots ekspluatācijā, līdz ar to tas ir atvērts lietotājiem!  

2023. gada līdzdalības budžeta projektu konkursa balsojuma aptaujā piedalījās 13 iesniegtie projekti, un pašvaldības dome 26. oktobrī pieņēma lēmumu finansējumu piešķirt divām visvairāk balsu ieguvušajām idejām - projektam “Publiskais rotaļu laukums Vilpulkā” un projektam “Bērnu laukumiņš Jāņparkā”. 

Līdzdalības budžets ir pašvaldības ikgadējā budžeta ieņēmumu daļa, par kura izlietojumu tiešā veidā lemj paši iedzīvotāji. 2024. gada līdzdalības budžets ir izsludināts, un projektu pieteikumi tiek gaidīti līdz 11. oktobrim. Plašāk pašvaldības tīmekļvietnē valmierasnovads.lv, “Sabiedrība”, “Sabiedrības līdzdalība”, “Līdzdalības budžets”.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI