DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Lai stiprinātu civilo aizsardzību Rīgā tiksies Baltijas valstu, Somijas, Norvēģijas, Polijas un Ukrainas iekšlietu ministri

Ceturtdien, 23. maijā, un piektdien, 24. maijā, Latvijā norisināsies Baltijas valstu, Somijas, Norvēģijas, Polijas un Ukrainas iekšlietu ministru tikšanās, lai, daloties pieredzē, tiktu stiprināta reģiona civilās aizsardzības joma, tai skaitā patvertņu darbības nodrošināšana. Tāpat tikšanās laikā iekšlietu ministri pārrunās kopējo drošības situāciju uz valstu robežām, kā arī iespējamās papildus darbības, lai novērstu Krievijas un Baltkrievijas provocētos hibrīdkara elementus.

Piektdien, 24. maijā, no plkst. 12.40 līdz 13.10 Iekšlietu ministrijā notiks Baltijas valstu, Somijas, Norvēģijas un Polijas iekšlietu ministru preses konference. Plašsaziņas līdzekļi aicināti pieteikt savu dalību līdz 23. maija plkst. 17.00, rakstot uz e-pasta adresi kn@iem.gov.lv.

Ministru tikšanās notiek, ņemot vērā valstu līdzšinējo sadarbību civilās aizsardzības jomā, kā arī reģiona kopējos ģeopolitiskos izaicinājumus, ko rada Krievijas izraisītais karš Ukrainā un gūtās mācības, ko vēl būtu nepieciešams darīt attiecībā uz valstu noturības un sagatavotības pasākumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI