DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas dome sniegs atbalstu Ukrainai pēc okupantu izraisītās Kahovkas dambja katastrofas

Rīgas dome sniegs atbalstu Hersonas reģionam saistībā ar postījumiem, kas radušies pēc okupantu veiktās Kahovkas HES dambja iznīcināšanas. Par to ceturtdien, 8. jūnijā, Rīgas domes vadība vienojusies ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Anatoliju Kucevolu.

Tāpat plānots piešķirt finansējumu Čerņihivas apgabalam – skolu patvertņu atjaunošanai un jaunu patvertņu uzstādīšanai, kā arī skolēnu autobusu nodrošināšanai. Kopējā palīdzība plānota 300 tūkstošu eiro apmērā.

“Hersonas apgabals piedzīvo ekoloģisko un humāno katastrofu – ir applūdušas milzīgas teritorijas, arī kanalizācija, atkritumu poligoni. Pašlaik no applūdušajām teritorijām tiek evakuēti cilvēki, un ļoti svarīgs ir atbalsts arī reģioniem, uz kuriem viņus evakuēs – tāpēc Rīga piešķir palīdzību Čerņihivas apgabalam. Ukrainai nepieciešami gan ūdens pumpji, gan autobusi cilvēku transportēšanai, arī ģeneratori un daudz kas cits. Vislabāk par nepieciešamo palīdzību zina paši ukraiņi – tāpēc lēmumus pieņemam sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību Latvijā. Līdz šim Rīga ziedojusi Ukrainai elektrības ģeneratorus un siltuma pūtējus, “Rīgas satiksmes” autobusus, kā arī atbalstījuši karā ierauto Ukrainu finansiāli. Sadarbībā ar vēstniecību, turpināsim meklēs iespējas palīdzēt Ukrainas tautai līdz pat uzvarai!”, saka Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

“Mēs pateicamies Rīgas domei par laicīgo palīdzību Čerņihivas un Hersonas apgabaliem un mūsu tautai šajā sarežģītajā laikā. Ukraiņi cīnās par savu brīvību un savām likumīgajām teritorijām – vienlaikus gan karojot, gan atjaunojot savu infrastruktūru!” - uzsver Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols.

Ceturtdien, 8. jūnijā, par palīdzības piešķiršanu lems Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā. Pēc tam par 300 tūkstošu eiro ziedojumu būs nepieciešams Rīgas domes lēmums.

Piešķirt atbalstu Ukrainai paredzēts, noslēdzot ziedojuma līgumus ar “Ziedot.lv”” un biedrību “TEV”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI