DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Sarunu festivālā “LAMPA” satiec ministrijas ekspertus reģionālās attīstības, vides ilgtspējas un digitālās transformācijas diskusijās

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji sarunu festivāla “LAMPA”  9. un 10. jūnijā diskutēs reģionālās attīstības, vides ilgtspējas, pašvaldību attīstības, kā arī digitālās transformācijas jomās. 

Piektdien, 9. jūnijā, plkst. 12.30–13.30 uz festivāla "LAMPA" Reģionu skatuves Cēsu pils parkā, VARAM sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā organizē diskusiju – “Jaunais Pašvaldību likums un iedzīvotāju interešu pārstāvniecība”. Diskusijā ministrijas eksperti un citu organizāciju pārstāvji diskutēs par būtiskāko jaunajā pašvaldību likumā un iespējām iedzīvotājiem pilnvērtīgi izmantot savas likumā noteiktās tiesības, lai līdzdarbotos savas administratīvās teritorijas attīstībā.  

Diskusijā piedalīsies ministrs Māris Sprindžuks, ministrijas valsts sekretāra vietniece reģionālās attīstības jautājumos Ilze Oša, British Council pārstāvniecības Latvijā kopienu attīstības konsultante Kristīne Ļeontjeva, Valsts Kontroles padomes loceklis Edgars Korčagins, Rēzeknes novada domes priekšsēdētāja vietniece Ērika Teirumnieka, Kapitāla tirgus eksperts un Ādažu novada apkaimju biedrības valdes priekššedētājs Ģirts Dubkēvičs, Viļānu pilsētas Iedzīvotāju padomes priekšsēdētāja Vija Piziča un Maltas pagasta iedzīvotāju konsultatīvās padomes priekšsēdētājs – Juris Dombrovskis. Diskusiju varēs vērot arī tiešraidē, ministrijas Facebook kontā un British Council pārstāvniecības Latvijā Facebook kontā.   

Savukārt 9.jūnija dienas otrajā pusē, plkst. 17.00–18.00, uz skatuves “UZZIBSNĪ” diskusijā "Zaļā kursa sadursme ar sabiedrības viedokli"  piedalīsies Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga, lai diskutētu par zaļo enerģiju un energoprojkektu attīstību, vienlaikus veicinot videi draudzīgu energoprojektu īstenošanu. Diskusijā arī aplūkos populārākos stereotipus un jaunākos pētījumus saistībā ar atjaunīgo energoresursu izmantošanas projektiem.  

Savukārt pusstundu vēlāk, plkst. 18.30–19.30 uz skatuves “UZZIBSNĪ” diskusijā “Rīgas meži" aicina: Savāc savu CO2! Ekosistēmu pakalpojumu nākotne Pierīgas mežos” ministrs Māris Sprindžuks kopā ar nozares ekspertiem diskutēs par vides un uzņēmēju interešu sadursmi attiecībā par ilgtspējīgu un saudzīgu mežu apsaimniekošanu korelācijā ar uzņēmuma finanšu mērķu sasniegšanu. Diskusija būs vērojama arī tiešraidē festivāla LAMPA mājas lapā.  

9. jūnija vakarā, plkst. 20.00–21:30, uz skatuves “APGAISMO” diskusijā "Vai neatkarīgā Latvijā ir vieta privātīpašumam?" piedalīsies ministrijas valsts sekretāra vietnieks vides aizsardzības jautājumos Andris Ķēniņš, kurš kopā ar nozares ekspertiem diskutēs par Latvijas zemes resursu ilgtspējīgu un pārdomātu izmantošanu, kā arī par privātīpašuma lomu Rietumu sabiedrības modelī, vērtību sistēmā ekonomikā. 

Sarunu festivālaotrajā dienā, 10.jūnijā, gaidāmas divas diskusijas, kurās piedalīsies ministrijas pārstāvji. Gatis Ozols, ministrijas valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jomā, piedalīsies Rīgas apgabaltiesas un Tiesu administrācijas diskusijā "Nemainīga tiesas pieejamība mainīgos apstākļos", lai diskutētu par digitālās transformācijas sniegtajām iespējām un kā tās labāk izmantot tieslietu sistēmā. Diskusija notiks plkst. 13.00–14.30 “Temīdas teltī”, Cēsu pils parkā.  

Ministrs Sprindžuks, 10. jūnijā “Cēsu skatuvē” plkst.15.00–16.30 piedalīsies Cēsu novada pašvaldības rīkotajā diskusijā “Divi gadi pēc reformas vai "aizmirstie lauki", lai diskutētu par administratīvi teritoriālo reformu un tās rezultātiem. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI