DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS un Izglītības un zinātnes ministrija ikgadējās sarunās vienojas turpināt kopīgu darbu pie ilgtspējīga skolu tīkla

Piektdien, 2.jūnijā notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ikgadējās sarunas, kuru laikā norisinājās aktīva diskusija un viedokļu apmaiņa par ilgtspējīgu, efektīvu skolu tīklu.

Sarunas vadīs izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, kā arī  tajās piedalīsies LPS Izglītības un kultūras komitejas priekšsēdētāja, Jelgavas valstspilsētas priekšsēdētāja vietniece Rita Vectirāne, pašvaldību vadītāji, IZM, LPS un pašvaldību pārstāvji.

Pasākuma laikā IZM klātesošos informēja par darba grupas Par bērncentrēta un cilvēkresursu efektīva skolu tīkla izveidi darba rezultātiem un turpmāko redzējumu. LPS uzsvēra, ka jautājums par skolu tīkla sakārtošanu ir plašs, tāpēc vēl nepieciešams detalizēti pārrunāt visus neskaidros un vienlaikus darba grupā neizskatītos jautājumus, priekšlikumus par jauno skolu tīkla sakārtošanas piedāvājumu. Līdz ar to puses vienojās turpināt kopīgu darbu un diskusijas sākotnēji visās plānošanas reģionu padomēs, kurās piedalās pašvaldību vadītāji, lai iespējamo problemātiku skatītu reģionālā griezumā. Savukārt pēc tam pārrunas turpinātu ministriju līmenī, aicinot iesaistīties arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Satiksmes ministriju un Labklājības ministriju.

Savukārt LPS un IZM ikgadējās sarunas turpināsies šī gada 16.jūnijā, to laikā izskatīs jautājumus par mācību līdzekļu pieejamību, pedagogu slodžu sabalansēšanu, piesaisti un motivācijas sistēmu, izglītības iestāžu digitalizāciju u.c.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI