DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma
1
1

Stājas spēkā spriedums, atzīstot par spēkā neesošām noslēgtās vienošanās par grozījumiem sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas līgumos

Senāta Administratīvo lietu departaments 8.maijā, rīcības sēdē izskatot akciju sabiedrības „Nordeka” kasācijas sūdzību par Administratīvās rajona tiesas 2023.gada 2.marta spriedumu, nolēma atteikties ierosināt kasācijas tiesvedību lietā. Šādu lēmumu Senāts pieņēma, jo kasācijas sūdzībā nebija norādīti tādi argumenti, kas pamatotu tiesas pieļautu kļūdu lietas izskatīšanā.

Līdz ar Senāta lēmumu stājas spēkā Administratīvās rajona tiesas spriedums, ar kuru apmierināts pieteicēju – akciju sabiedrības „CATA” un sabiedrības ar ierobežotu atbildību „TUKUMA AUTO” – pieteikums un par spēkā neesošām atzītas starp valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību „Autotransporta direkcija” un akciju sabiedrību „Nordeka” noslēgtās vienošanās par grozījumiem iepirkumu līgumos par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļā „Cēsis” un tīkla daļā „Limbaži, Sigulda”. Ar Administratīvās rajona tiesas spriedumu arī izbeigta tiesvedība daļā par SIA „TUKUMA AUTO” pieteikumu par noslēgto iepirkuma līgumu atzīšanu par spēkā neesošiem.

Senatoru kolēģija lēmumā norādīja, ka publiskajos iepirkumos ir svarīgi pēc iespējas saglabāt spēkā tos līguma noteikumus, ar kādiem varēja rēķināties iespējamie pretendenti, sagatavojot piedāvājumus. Līdz ar to rajona tiesa pamatoti bija vērtējusi, vai būtiski iepirkuma līguma grozījumi konkrētajā gadījumā bija nepieciešami neparedzamu apstākļu dēļ, proti, vai trešās personas grūtības savlaicīgā izpildes uzsākšanā patiešām ir tādi apstākļi, kurus iepriekš nevarēja paredzēt un novērst.

Senatoru kolēģija konstatēja, ka kasācijas sūdzības argumenti nenorāda uz to, ka Administratīvā rajona tiesa, noskaidrojot apstākļus, būtu pieļāvusi kļūdas un ka būtu konstatējams objektīvās izmeklēšanas principa pārkāpums vai pierādījumu vērtēšanas principu pārkāpums. Kasācijas sūdzībā nebija norādīts uz tādiem pierādījumiem, kas apliecina līgumu grozījumu nepieciešamību un kas tiesā nebūtu izvērtēti.

Lieta Nr. SKA-671/2023 (A420235522)

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI