DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Dabas muzejā apbalvoti putnu fotogrāfiju konkursa laureāti un atklāta izstāde „Mans putns 2023”

Dabas muzejā noskaidroti labākie šā gada Latvijas savvaļas putnu fotogrāfi un atklāta fotoizstāde „Mans putns 2023”, kurā šogad īpaši izcelti vārnveidīgo dzimtas putni.

Piektdien, 14.aprīlī, Latvijas Nacionālajā dabas muzejā paziņoti ikgadējā pavasara fotokonkursa „Mans putns” laureāti. Ar mērķi mudināt sabiedrību vērot un iepazīt dabu konkurss notiek jau vairāk nekā 20 gadus, un tā dalībnieki turpina pārsteigt žūriju un cits citu ar Latvijas dabā uzņemtiem skaistiem un negaidītiem putnu dzīves attēliem. Konkurss vieno cilvēkus laukos un pilsētās ar dažāda līmeņa zināšanām, pieredzi un iespējām kopīgā vaļaspriekā – putnu vērošanā un fotografēšanā.

Kā atzina žūrija, šogad dalībnieki iesniedza ļoti kvalitatīvas fotogrāfijas un izvēlēties uzvarētājus bija sarežģīti. Līdzās meža pīlēm, baltajiem stārķiem un paugurknābja gulbjiem kameras objektīvā fotogrāfiem bija izdevies noķert arī jūras ērgli, medni, mazo mušķērāju, trīspirkstu dzeni, purva pūci un citus retus un neparastus putnus. Konkursa organizators, Dabas muzeja ornitologs Dmitrijs Boiko laureātiem šogad pirmo reizi pasniedza īpaši konkursam veidotās Līvānu stikla balvas – unikālas putnu statujas – un pauda prieku, ka fotokonkurss joprojām ir aktuāls un tajā piedalās gan dalībnieki ar pieredzi, gan jaunpienācēji.  

Izstāde ar fotokonkursa labākajiem darbiem Dabas muzejā skatāma no 15.aprīļa līdz 11.jūnijam. Fotogrāfijas papildina muzeja zooloģiskā krājuma putnu izbāžņi, šoreiz īpaši izceļot vārnveidīgo dzimtas putnus. Izstādes apmeklētāji var aplūkot visas deviņas Latvijā sastopamās vārnveidīgo putnu sugas, tostarp reto melno vārnu un bēdrozi.

Latvijas Nacionālais dabas muzejs pateicas visiem dalībniekiem, kā arī konkursa atbalstītājiem SIA „Mad Format”, SIA „Jāņa sēta”, Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs un Z/s „Zutiņi”.

Plašāka informācija par rezultātiem un izstādi: www.dabasmuzejs.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI