DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. martā, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

"Rīgas meži" sadarbojas ar Bulduru Tehnikumu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atsaucoties SIA “Rīgas meži” aicinājumam, pagājušajā nedēļā pirmo reizi uzņēmuma daļas “Dārzi un parki” apstādījumu apsekošanas un uzlabošanas praktiskajā seminārā piedalījās Bulduru Tehnikuma audzēkņi. Pasākuma laikā viņi lika lietā skolā iegūtās teorētiskās zināšanas, kā arī iepazina dārznieka profesijas praktisko pusi un “Rīgas mežu” darbu.

Kā sociāli atbildīgs un uz ilgtermiņa attīstību vērsts uzņēmums “Rīgas meži” sadarbojas ar vairākām izglītības iestādēm, arī ar Bulduru Tehnikumu. Tādējādi sniedzot iespējas jauniešiem pārbaudīt un izmantot skolā iegūtās teorētiskās zināšanas praksē, stiprinātu sadarbību ar potenciālajiem darbiniekiem, kā arī lai kopīgi pilnveidotu viens otra darbu.

Šie audzēkņi Bulduru skolā mācās ainavu būvtehniķa programmā. Viņi praktiskā semināra laikā kopā ar uzņēmuma darbiniekiem apsekoja teritorijas Vecrīgā – Līvu laukumu, Pils laukuma skvēru, Pēterbaznīcas skvēru, Jēkaba baznīcas skvēru.

“Šis bija pirmais seminārs, kurā piedalījās jaunieši no Bulduru skolas. Īpašs prieks, ka viena no šī pasākuma dalībniecēm jau teju divus gadus, paralēli mācībām Bulduros, strādā “Rīgas mežu” daļā “Dārzi un parki”. Plānots, ka arī nākamajos darbsemināros piedalīsies citi skolas audzēkņi. Tāpat ir jaunieši, kuri jau iepriekš izdarījuši izvēli un  aprīlī nāks praksē mūsu uzņēmumā,” norāda uzņēmuma daļas “Dārzi un parki” vadītājs Aigars Pencis.

Kopš pērnās vasaras, ik mēnesi, lai pilnveidotu Rīgas apstādījumu apsaimniekošanu, uzņēmuma “Rīgas meži” daļa “Dārzi un parki” rīko praktiskos darbseminārus. Tajos tiek novērtēts līdz šim paveiktais un esošā situācija galvaspilsētas apstādījumos, kā arī sagatavoti priekšlikumi nākamajiem uzlabojumiem. Šajos pasākumos piedalās gan “Dārzu un parku” darbinieki, gan kolēģi no citām uzņēmuma struktūrvienībām. Tas ļauj labāk iepazīt arī citu kolēģu darbu un stiprināt uzņēmuma komandu kopumā.   

Janvāra beigās “Rīgas mežu” vadības un daļas “Dārzi un parki” pārstāvju komanda viesojās Bulduros – tikās ar tehnikuma audzēkņiem un pedagogiem, iepazīstināja ar Rīgas apstādījumu apsaimniekošanas jaunumiem, iecerēm, kā arī pastāstīja par darba iespējām un priekšrocībām uzņēmuma daļā “Dārzi un parki”. Un vienojās par turpmāko kopdarbu.

Jāpiebilst, ka “Rīgas meži” sadarbojas ar Bulduru Tehnikumu arī Latvijas Darba devēju konfederācijas īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta “Profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu dalība darba vidē balstītās mācībās un mācību praksēs uzņēmumos”, nr. 8.5.1.0/16/I/001 ietvaros, nodrošinot izglītības iestādes audzēkņiem reālā darba vidē balstītas mācības.

Tāpat “Rīgas meži” sadarbojas ar citām izglītības iestādēm, piedāvājot gan prakses iespējas jauniešiem dārzkopības un mežsaimniecības jomās, kā arī iesaistās mācību satura pilnveidē, izglītošanā, dažādu kopīgu projektu īstenošanā, kas vērsti uz ilgtspējīgu galvaspilsētas un Pierīgas zaļās rotas – meži un parki, apsaimniekošanu. Piemēram, pērn uzņēmums parakstīja līgumu ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti (bijusī Latvijas Lauksaimniecības universitāte) par sadarbību studiju programmu attīstībā, prakses nodrošināšanā, kopīgu projektu īstenošanā utt. Tāpat “Rīgas meži” uzsākuši sadarbību ar Rīgas Tehnisko universitāti. Savukārt jau ilgāks kopdarbs mežsaimniecības jomā notiek ar Ogres Tehnikumu. Uzņēmuma Vides izglītības programma regulāri sadarbojas ar vispārizglītojošajām skolām u.c.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI