DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Saeimas priekšsēdētājs: Gruzija var rēķināties ar Latvijas atbalstu ceļā uz Eiropas Savienību un NATO

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Gruzija ir tuvs Latvijas draugs un var rēķināties ar mūsu valsts atbalstu ceļā uz Eiropas Savienību un NATO. Tāpat mēs nelokāmi iestājamies par Gruzijas teritoriālo integritāti,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, otrdien, 24.janvārī, tiekoties ar Gruzijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Teu Maisuradzi (Tea Maisuradze). Vēstniece parlamentā bija ieradusies atvadu vizītē.

Vēstniece pateicās par Latvijas spēcīgo atbalstu un uzsvēra, ka mūs vieno kopīgas vērtības. T.Maisuradze akcentēja Gruzijas sabiedrības atbalstu valsts eirointegrācijas ceļam un piederību Eiropai. Lai varētu saņemt Eiropas Savienības kandidātvalsts statusu, Gruzija turpina reformas.

Saeimas priekšsēdētājs un vēstniece pārrunāja situāciju Gruzijā, kurai piederošo Abhāzijas un Dienvidosetijas teritoriju kopš 2008.gada okupējusi Krievija. Tāpat E.Smiltēns un vēstniece sprieda par atbalstu Ukrainai, kas cīnās ne vien par savu, bet visas Eiropas brīvību un vērtībām. Kā akcentēja E.Smiltēns, agresorvalsts Krievija vēlas iedibināt tiesības uz spēku, iznīcinot tiesību spēku.

Latvija ir viena no aktīvākajām palīdzības sniedzējām Ukrainai, atbalsts veido procentu no valsts iekšzemes kopprodukta. “Lai arī pēc izmēra neesam tik liela valsts, mums ir liela sirds,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs, norādot uz atbalstu, ko Ukrainai sniedz Latvijas iedzīvotāji.

Pārrunājot parlamentārās sadarbības stiprināšanas iespējas, E.Smiltēns akcentēja, ka Saeimā izveidota arī deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Gruzijas parlamentu. Tajā darbojas vairāk nekā ceturtdaļa Saeimas deputātu.

Saeimas priekšsēdētājs pateicās vēstniecei par ieguldījumu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI