DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Autovadītāju ievērībai: šorīt apgrūtināta braukšana uz Liepājas šosejas posmā no Anneniekiem līdz Blīdenei

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šorīt uz plkst. 06.30 apgrūtināta braukšana vien uz Liepājas šosejas no Anneniekiem līdz Blīdenei. Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana vietām Kurzemē un vietējiem autoceļiem dažviet Kurzemē, Latgalē un Vidzemē. Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Braukšanas apstākļu uzlabošanai strādā 19 Latvijas autoceļu uzturētājs tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšana uz valsts galvenajiem autoceļiem:

  • Liepājas šoseja (A9) posmā  Annenieki-Blīdene.         

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Dobeles, Liepājas un Talsu apkaimē.

Nokrišņu un atkušņa ietekmē saglabājas šķīdonis uz grants ceļiem galvenokārt Kurzemē un valsts centrālajā daļā, patlaban transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 44 grants ceļu posmos. Vienlaikus grants ceļi daudzviet joprojām ir apledojuši, tāpēc autovadītājiem jāizvēlas drošs braukšanas ātrums un jārēķinās ar papildu laiku ceļā. Vietām braukšanu apgrūtina arī risas un bedres ledū, kas izveidojušās, kūstot sniega kārtai, ar kuru grants ceļi tiek uzturēti ziemā.

Visvairāk posmu ar pagaidu masas ierobežojumiem šķīdoņa dēļ ir Kurzemē un valsts centrālajā daļā. Karte ar posmiem, kur noteikti ierobežojumi redzama šeit.

Šķīdoņa laikā braukšanas apstākļi uz grants ceļiem būtiski pasliktinās, jo ceļa segas būs pārmitrinātas, zaudēs nestspēju. Lai nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti, uz tiem tiek ieviesti autotransporta masas ierobežojumi – tiek liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci.

Aicinām autobraucējus informēt par visiem sarežģījumiem, kas rodas valsts autoceļu tīklā, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī VAS Latvijas Valsts ceļi mājaslapā www.lvceli.lv un aplikācijā Waze.

Informāciju sagatavoja VSIA Latvijas Valsts ceļi Satiksmes informācijas centrs un Komunikācijas daļa  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI