DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents, apmeklējot Pļaviņu HES: gudra enerģētikas politika ir Latvijas ekonomikas un sabiedrības labklājības pamats

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

23. janvārī Valsts prezidents Egils Levits apmeklēja Pļaviņu hidroelektrostaciju (HES) un sarunā ar AS “Latvenergo” vadību uzsvēra gudras, tālredzīgas enerģētikas politikas nepieciešamību valsts attīstībā.

“Ceru, ka tagad ar jaunās Klimata un enerģētikas ministrijas izveidošanu mēs varēsim šos jautājumus virzīt fokusētāk. Darbojoties pie valsts ekonomiskās transformācijas, atjaunīgās enerģētikas jomā jāsabalansē pieejamības, cenas un drošības aspekti. Novērtēju AS “Latvenergo” ilgtermiņa domāšanu un plānošanu,” atzīmēja Valsts prezidents.

Sarunas lielākā uzmanība tika veltīta Latvijas perspektīvām dažādu atjaunīgo enerģijas resursu un enerģētikas drošības laukā Eiropas un reģionālajā kontekstā.

Tāpat tika atzīmēta nepieciešamība strādāt pie tādas atjaunīgo enerģijas resursu politikas, kas būtu līdzsvarota ar cieņu pret apkārtējo vidi.

Pārmaiņu brīdis pasaules enerģētikā un straujais tehnoloģiju attīstības temps ir stimuls ikvienam sevis izglītošanai atjaunīgās enerģijas jomā un diskusijām sabiedrībā, atzina sarunas dalībnieki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI