DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Būtiskākais Eiropas Parlamentā 23. - 27. janvārī

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Holokausta upuru piemiņas diena. Ceturtdien, 26. janvārī, plkst. 11.30 Izraēlas prezidents Īzaks Hercogs uzrunās EP deputātus īpašā plenārsesijā, kas rīkota, lai pieminētu Starptautisko holokausta upuru piemiņas dienu. Svinīgo sēdi ar ievadrunu atklās Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja Roberta Metsola. Pēc ceremonijas ap plkst. 12.45 R. Metsola un Ī. Hercogs Parlamenta Briseles plenārsēžu zāles priekšā atklās holokaustam veltīto Feliksa Nusbauma skulptūru "Bēglis".

Korupcija un ārvalstu iejaukšanās. Īpašā komiteja attiecībā uz ārvalstu iejaukšanos (INGE2) kopā ar Ārlietu komiteju un Drošības un aizsardzības apakškomiteju sadarbībā ar delegāciju attiecībām ar Arābijas pussalas valstīm un delegāciju attiecībām ar Magriba valstīm apspriedīs nesenos ārvalstu iejaukšanās gadījumus Eiropas Parlamentā. Tiešraide ceturtdien plkst. 15.00 šeit.

ES pusvadītāju plāns. Rūpniecības un enerģētikas komiteja balsos par grozījumiem "ES mikroshēmu aktā", kura mērķis ir stiprināt ES pusvadītāju rūpniecību. Šis akts paredz atbalstīt inovāciju, piesaistīt ieguldījumus un izveidot spēcīgāku ES pusvadītāju nozari pēc Covid izraisītā trūkuma un piegādes traucējumiem. Tiešraide otrdien plkst. 11.00 šeit.

Politiskās reklāmas pārskatāmība. Iekšējā tirgus komitejas deputāti balsos par likumprojektu maksas politiskās reklāmas pakalpojumu modernizācijai. Priekšlikums paredzētu, ka politiskajām reklāmām tiešsaistē un bezsaistē jābūt skaidri identificējamām un jābūt pieejamai informācijai par sponsoru, reklāmas izmaksām, tās mērķauditoriju un vēlēšanām, ar kurām tā ir saistīta. Ir iekļauti arī papildu noteikumi attiecībā uz laikposmiem pirms vēlēšanām un referendumiem. EP ziņotāja preses konferences tiešraide otrdien plkst. 12.30 šeit.

Mediju brīvības akts. Eiropas Parlamenta Kultūras un izglītības komitejas deputāti pirmdien ar Eiropas Komisiju apspriedīs Eiropas Mediju brīvības aktu, kura mērķis ir aizsargāt mediju plurālismu un neatkarību ES. Tiešraide pirmdien plkst. 16.00 šeit.

Glābt bites un lauksaimniekus. Pēc sekmīgās Eiropas pilsoņu iniciatīvas (EPI) “Glābiet bites un lauksaimniekus! Virzībā uz bitēm draudzīgu lauksaimniecību veselīgai videi” Vides un Lauksaimniecības komitejas tiksies ar EPI iniciatoriem uzklausīt viņu priekšlikumu līdz 2035. gadam pakāpeniski atteikties no sintētisko pesticīdu lietošanas, atjaunot bioloģisko daudzveidību un atbalstīt lauksaimniekus šajā pārejā. Tiešraide otrdien plkst. 15.30. šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI