DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš: būtiski jāpilnveido korporatīvā pārvaldība valsts kapitālsabiedrībās

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ceturtdien, 19. janvārī, tikās ar Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta (BKPI) vadību – padomes priekšsēdētāju Kārli Danēviču, padomes locekli Vitu Balodi- Andrūsu un viceprezidentu un vadītāju Latvijā Andri Grafu.

Tikšanās laikā Ministru prezidents Krišjānis Kariņš iepazīstināja BKPI vadību ar nesen apstiprinātās valdības darbiem un mērķiem. K. Kariņš uzsvēra, ka valdības galvenais mērķis ir plaša ekonomikas transformācija, kāpinot eksporta ar augstu pievienoto vērtību apjomu kopējā tautsaimniecībā. Lai to īstenotu, nepieciešamas reformas arī valsts kapitālsabiedrību pārvaldībā, padarot to darbību efektīvāku un caurspīdīgāku. Ministru prezidents rosināja BKPI nākt ar priekšlikumiem valsts kapitālsabiedrību pārvaldības uzlabošanā.

Tikšanās laikā Ministru prezidents ar BKPI vadību pārrunāja arī Pārresoru koordinācijas centra uzdevumā tapušo auditorkompānijas "KPMG Baltics" ziņojumu par AS "Latvijas valsts meži" valdes un padomes locekļu atlases atbilstību labas korporatīvās pārvaldības principiem. K. Kariņš norādīja, ka ir uzdevis Zemkopības ministrijai to izvērtēt un lemt par turpmāko rīcību.

BKPI vadības pārstāvji tikšanās laikā apliecināja, ka tuvākajā laikā piedāvās savu redzējumu par korporatīvās pārvaldības pilnveidošanu, tajā skaitā valdes un padomes locekļu atlases kārtību, norādot, ka ir nepieciešams izvērtēt paveikto un vienoties par skaidru rīcības plānu.

BKPI padomes priekšsēdētājs Kārlis Danēvičs: “Latvija no Lietuvas un Igaunijas atpaliek arvien vairāk – tajā skaitā attiecībā uz iekšzemes kopprodukta izaugsmi un iedzīvotāju ienākumu līmeni. Latvija turpina būt iedzinēja lomā starp Baltijas valstīm, jo tā bieži ignorē labas korporatīvās pārvaldības principus. Pirms iestāšanās OECD bija vērojams “uzrāviens” Latvijas valstij piederošo kapitālsabiedrību pārvaldībā, bet šobrīd daudzi signāli liek domāt par “slīdēšanu” atpakaļ.”  

Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūts ir starptautiski atzīta organizācija, kas aktīvi veicina labas korporatīvās pārvaldības principu ieviešanu Baltijas valstīs, un apvieno vairāk

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI