DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Šorīt Rīgā izcēlies plašs ugunsgrēks

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19. janvāra plkst. 6.30 līdz 20. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 62 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 47 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Jau gandrīz otro diennakti nepārtraukti turpinās ūdens atsūknēšana Jēkabpils novada Ābeļos, kur plašā teritorijā ūdenī atrodas vairākas dzīvojamās mājas un saimniecības. Zemākajās vietās ūdens līmenis sasniedz pat divus metrus. Lai ūdeni no applūdušās teritorijas iesūknētu Daugavā, izvilkti apmēram 900 metri šļūteņu. Šorīt ūdens pārsūknēšanas darbi turpinās.

Šorīt plkst. 04.57 VUGD saņēma izsaukumu uz Tekstilnieku ielu Rīgā, kur izcēlies ugunsgrēks daudzīvokļu divstāvu koka mājā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg mājas jumts. Tika uzsākta cilvēku evakuācija. Pirms VUGD ierašanās no ēkas pašu spēkiem evakuējās četri cilvēki. Plkst. 08.03 ugunsgrēks tika lokalizēts un tajā dega ēkas otrais stāvs 400 m2 platībā un jumts 800 m2 platībā. Šobrīd darbs notikuma vietā turpinās.

Vakar pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu Augšdaugavas novada Medumu pagastu, kur ezera ledū ielūzis cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka cilvēks saviem spēkiem nokļuvis līdz laivai un turas pie tās. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas dēli, cilvēku nogādāja  krastā, kur nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega sadzīves mantas un atkritumi, dīvāns un uz balkona atstātas sadzīves mantas, malka, sodrēji trīs ēku dūmvados, pārseguma novadītājs elektrības stabā, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, atkritumi.

Deviņos gadījumos ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama nolūzušu koku sazāģēšanā un brauktuves atbrīvošanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI