DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LVM skolu programmās aizvadītajā gadā mežu izzinājuši vairāk nekā 24 000 dalībnieku

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rosinot bērnu un jauniešu interesi un izpratni par mežu, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) vides izglītības programmās pērn iesaistījušies 23 566 dažāda vecuma skolēni un 759 skolotāji. Pateicoties ilggadējai sadarbībai ar Valsts izglītības satura centru, Latvijas Vides aizsardzības fondu un LU Starpnozaru izglītības inovāciju centru, mežā devušies gan pirmskolas, gan pamatskolu un vidusskolu audzēkņi, tāpat arī studenti un pedagogi. 

Kā stāsta LVM vides izglītība vadītāja Līga Abizāre, lielākais dalībnieku skaits tradicionāli bijis mazāko bērnu grupās – LVM ekoprogrammā bērnudārziem “Cūkmena detektīvi” piedalījušies 8600 bērni no 294 grupiņām, bet sākumskolu programmā “mammadaba meistarklase” darbojušies 7477 skolēni no 147 klasēm. Lielu interesentu pieplūdumu piedzīvojušas populārās LVM meža ekspedīcijas, kurās septembrī devušies 5990 skolēnu no 6. klasēm. Arī pārējās izglītības programmas – LVM Meža olimpiāde, Bioekonomikas skola un uzlīmju konkurss “Skābeklis” – pulcējušas aizrautīgus skolēnus, kuri veidojuši radošos darbus par mežu.

Pagājušajā gadā liela interese bijusi par meža izziņas digitālo spēli 8.–9. klašu skolēniem “Mežotājs”, kuras sacensībās pērn startējuši 722 skolēni no 189 klasēm. Savukārt Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolā atklāts jauns skolas mežs, kurā vairāk simti bērni tagad katru mēnesi izzinās meža daudzveidību.

Tāpat skolas izmantojušas iespēju iegūt daudz jaunu zināšanu par mežu gida vadībā vairākos LVM tūrisma objektos – LVM dabas parkā Tērvetē, LVM Kalsnavas arborētumā un LVM Vijciema čiekurkaltē. Tērvetē notikušas radošās darbnīcas, Latvijas meža dienas un nodarbības Zaļajā klasē. Līdzīgas aktivitātes notikušas Kalsnavā, kur papildus izveidotas arī jaunas takas un meža izziņas materiāli maziem un lieliem. Vijciema čiekurkaltē uzstādīti jauni informatīvie stendi un īstenotas dažādas mācību nodarbības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI