DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas ārštata padomnieks politikas plānošanas jautājumos būs Andrejs Panteļējevs

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šonedēļ izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas komandā darbu sācis Andrejs Panteļējevs – viņš iecelts ārštata konsultatīvā darbinieka politikas plānošanas jautājumos amatā.

Andrejs Panteļējevs ir latviešu fiziķis un politiķis, ievērojams Atmodas laika notikumu dalībnieks, Augstākās Padomes un vairāku Saeimu deputāts.

A.Panteļējevs beidzis Rīgas 1. vidusskolu, studējis Latvijas Valsts universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes Fizikas nodaļā, pēc tam aspirantūrā Teorētiskās fizikas katedrā. Ieguvis arī pasniedzēja kvalifikāciju un šobrīd strādā skolā – māca jauniešiem sociālās zinības Jūrmalas Valsts ģimnāzijā.

Atmodas gados iesaistījās Latvijas Tautas frontē un kļuva par tās laikraksta "Atmoda" politiskās nodaļas vadītāju. Būdams LR Augstākās Padomes deputāts, 1990. gadā balsoja par Latvijas neatkarības atjaunošanu.

No 2014. līdz 2017, gadam A.Panteļējevs strādāja Aizsardzības ministrijā par parlamentāro sekretāru, no 2017. līdz 2019. gadam bija veselības ministres Andas Čakšas biroja vadītājs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI