DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. janvārī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ādažu militārajā bāzē jaunie zemessargi dos zvērestu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Sestdien, 14. janvārī Ādažu militārajā bāzē notiks zemessargu zvēresta došanas svinīgā ceremonija. Dodot zvērestu zemessargi  apliecinās savu vēlmi un gatavību aizsargāt Latvijas tautu un Latvijas valsti, tās neatkarību un drošību kopā ar citām Nacionālo bruņoto spēku vienībām.

Pēc zvēresta jaunie zemessargi uzsāks pamatapmācības kursu vairākās nedēļas nogalēs Ādažu militārajā bāzē un poligona teritorijā.

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 3. kājnieku bataljons dibināts 2018. gada 28. augustā. 3. kājnieku bataljona galvenie uzdevumi ir apmācīt un sagatavot profesionālā dienesta karavīrus, zemessargus un rezerves karavīrus valsts aizsardzības uzdevumu izpildei Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes sastāvā, kā arī nodrošināt Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes instruktoru un jaunkareivju apmācību.

Lai pievienotos Zemessardzei, kandidātam jāsazinās ar tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv vai personīgi ierodoties savai mācību vai dzīvesvietai tuvākajā vienībā. Uzzini vairāk tīmekļvietnēs: www.zs.mil.lv vai www.esizemessargs.lv.

Iespēju robežās informācija par Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Facebook lapā @MehanizetaBrigade, Instagram profilā @mehanizeta_brigade, TikTok platformā @mehanizeta_brigade un Youtube profilā @MehanizetaBrigade.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI