DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. janvārī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Iepazīsti līdzdalības iespējas valsts pārvaldē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jauns gads nāk ar jaunām iespējām uzzināt ko vērtīgu! Valsts kanceleja aicina pieteikties “Pareizajiem kursiem”, kas notiks no 2023. gada 16. līdz 31. janvārim. Tās būs vienreizējas un interaktīvas 50 minūšu nodarbības iedzīvotājiem tiešsaistē par to, kā iesaistīties lēmumu pieņemšanas procesā valsts pārvaldē. Pavisam plānotas desmit nodarbības, katrā no tām uzsvars likts uz sabiedrības līdzdalību citā nozarē, un iedzīvotāji varēs izvēlēties to tēmu, kas viņus visvairāk interesē.

“Uzticēšanās krīze ir mūsdienu pasaules izaicinājums, un skar kā Latviju, tā arī citas valstis. Tomēr sevišķi zema ir Latvijas iedzīvotāju ticība savai spējai ietekmēt lēmumus. Eirobarometra 2021. gada rudens dati liecina, ka tikai 23 % iedzīvotāju Latvijā tic, ka ar savu balsi var kaut ko mainīt savā valstī. Lai palīdzētu iepazīt līdzdalības iespēju klāstu, organizējam īsas nodarbības, kurās gūt pirmo iespaidu par to, kā ietekmēt lēmumu pieņemšanas procesu,” stāsta Valsts kancelejas konsultante sabiedrības līdzdalības jautājumos Zane Legzdiņa-Joja.

“Pareizie kursi” notiks tiešsaistē 2023. gada 16.–31. janvārī, piedāvājot iespēju uzzināt par dažādām līdzdalības formām vides aizsardzības, ekonomikas, izglītības, tieslietu, satiksmes, veselības, kultūras un citās jomās.

Piedaloties nodarbībā, ikvienam būs iespēja uzņemt pareizo kursu, lai spertu pirmos jēgpilnos līdzdarbošanās soļus tieši tajā jomā, kas interesē visvairāk. Nodarbībā iedzīvotāji varēs gūt pirmo iespaidu par līdzdalības iespēju klāstu, iepazīties ar praktiskiem piemēriem par to, kā iesaistīties lēmumu pieņemšanas procesā valsts pārvaldes darbā, kā arī saņemt atbildes uz jautājumiem par līdzdalības iespējām konkrētās nozarēs. Informācija par nodarbību tēmām un laikiem būs pieejama tuvākajās dienās.

Nodarbības vadīs lektore un komunikācijas eksperte Jana Bunkus. Katrā nodarbībā viesosies arī kāds vieslektors – viedokļa līderis, starp kuriem būs Gustavs Terzens, Māra Sleja, Inga Akmentiņa-Smildziņa, Pauls Timrots, Tomass Pildegovičs, Jānis Kronis, Kaspars Zālītis, Mairita Lūse u. c.

“Aizvadītais gads ir izgaismojis to, ka drošība nav pašsaprotama un brīvība nav par brīvu. Mūsu kaimiņi agresori – Krievija un Baltkrievija – izmanto dažādus hibrīdkara instrumentus, lai korumpētu mūsu politiskos procesus, polarizētu sabiedrības diskusijas un grautu uzticēšanos valsts iestādēm. Latvija ir apņēmīgi strādājusi, lai stiprinātu savus bruņotos spēkus, paplašinātu sadarbību ar sabiedrotajiem un īstenotu nepieciešamās reformas. Taču jāsaprot, ka atbildība par mūsu valsts noturību pret dažādiem draudiem negulst tikai uz valstsvīru pleciem – izšķiroša loma būs iedzīvotāju gatavībai un spējai iesaistīties lēmumu pieņemšanā valsts pārvaldē,” saka Tomass Pildegovičs, viens no nodarbību vieslektoriem un NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vecākais eksperts.

Pieteikties “Pareizajiem kursiem” iespējams šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI