DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. decembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkos Rīgā cieta viens, bet izglābti 11 cilvēki

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 29. decembra plkst. 6.30 līdz 30. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 20.28 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Eizenšteina ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas atkritumu savākšanas telpā dega atkritumu konteineris 6 m2 platībā. Tā kā ēkas augšējos stāvos bija izveidojies spēcīgs sadūmojums, ugunsdzēsēji glābēji no bīstamās vides izglāba četrus un evakuēja 38 cilvēkus. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 21.40.

Savukārt, plkst. 20.55 VUGD saņēma izsaukumu uz Maskavas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī dega virtuve 10 m2 platībā. No blakus dzīvokļiem ugunsdzēsēji glābēji izglāba sešus cilvēkus un kaķi, bet vēl 25 cilvēki evakuējās pašu spēkiem pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās.

Plkst. 21.28  ugunsdzēsēji glābēji devās uz Purvciema ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājās trešā stāva dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,01 m2 platībā. No dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš negadījumā cieta un tika nodots NMPD darbiniekiem. Diemžēl dzīvoklī ugunsdzēsēji glābēji nedzirdēja skanam dūmu detektoru un ugunsgrēku pamanīja kaimiņi, kuru dzīvoklī bija jūtams sadūmojums.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega drošinātāji elektrosadales skapī, divos gadījumos elektrības vadi, koks, sodrēji ēkas dūmvadā, atkritumu konteineris.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI