DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts pārvaldes komisija aicina atbildīgās institūcijas sniegt risinājumus kadastrālās uzmērīšanas pakalpojuma rindu mazināšanai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāti otrdien, 20.decembrī, vienojās uzdot Valsts zemes dienestam sagatavot priekšlikumus iespējamajiem pasākumiem, lai varētu nodrošināt efektīvāku būvju kadastrālās uzmērīšanas pakalpojuma pieejamību. 

“Līdz nākamā gada 10.janvārim esam aicinājuši sniegt priekšlikumus, lai tuvākajā laikā varētu būtiski samazināt rindas uz kadastrālo uzmērīšanu. Tas ir būtiski, jo patlaban ilgā procesa dēļ daudzas būves nav iespējams nodot ekspluatācijā. Ietekmēti ir arī jauni ražošanas uzņēmumi, kuri tādējādi nevar uzsākt savu darbību. Tāpat esam lūguši Ekonomikas ministriju un Tieslietu ministriju vērtēt iespēju vienkāršot līdzšinējās procedūras datu ieguves, apstrādes, apmaiņas un izmantošanas jomā, sākot no Būvniecības informācijas sistēmas līdz būves ierakstīšanai Zemesgrāmatā,” doto uzdevumu institūcijām raksturo Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa. 

Šodienas sēdē Valsts zemes dienesta ģenerāldirektore Vita Narnicka deputātus informēja par iemesliem, kādēļ kavējas kadastrālās uzmērīšanas pakalpojuma sniegšana, kā arī jau spertajiem soļiem, lai rindas mazinātu. Pakalpojuma sniegšana kavējusies vairāku iemeslu dēļ, tostarp šoruden kadastrālajai uzmērīšanai vienlaikus pieteicies liels skaits būvju īpašnieku, jo tuvojas termiņš, līdz kuram ēkas bija jānodod ekspluatācijā. Tāpat kavēšanās saistīta ar apjomīgo darbu visu procedūru veikšanai, kā arī nepietiekamo speciālistu skaitu. Savukārt, lai mazinātu gaidīšanu rindā, dienests optimizējis vairākas procedūras, tostarp administratīvās. Grozīti arī normatīvi, lai atsevišķu kategoriju būvēm varētu neveikt kadastrālo uzmērīšanu vai arī noteikt vienkāršotu uzmērīšanu. 

Valsts pārvaldes komisija vienojās nākamā gada janvāra otrajā pusē pie šī jautājuma atgriezties, lai lemtu par steidzami ieviešamajiem risinājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI