DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Izvēlies svētkiem augošu eglīti podiņā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: LVM

Svētku eglīte katrā mājā ienes prieku un uzbur īpašu svētku noskaņu. Atrast kuplāko un skaistāko svētku rotu ne vienmēr ir viegls uzdevums.  AS “Latvijas valsts meži” (LVM) kokaudzētavās un Latvijas valsts mežu vēstniecībā Rīgā, Vaiņodes ielā 1, plašā izvēlē pieejamas LVM kokaudzētavās audzētas dažāda lieluma un šķirņu eglītes podiņos, pārsteidzot ar neparastām formām un dažādām skuju nokrāsām. 

Līdzās smaržīgām balteglēm un krāšņām sudrabeglēm, iepriecinās arī egles ar dažādu nokrāsu skujām – sākot no izteiksmīgi zaļām, līdz zaļgandzeltenām un pat zilganām. Piedāvājumā ir arī risinājums mazākām telpām – tāda izmēra un formas eglītes, kas iederēsies ikvienā mājā. 

“Katra egle ir skaista un ar sev raksturīgajām īpašībām, bet, kā jau katru gadu, ir kāda šķirne, kas izceļas uz pārējo egļu fona. Šogad tā ir Serbijas egles šķirne “Nana”. Tā ir īpaša ar savu blīvo skujojumu un skuju krāsu – augšpusē skujas ir zaļas, bet apakšpusē sudrabainas. Šī egle var sasniegt četru metru augstumu un būs lielisks akcents dārzā. Tāpat var izcelt parastās egles šķirni “Dundanga”, kuras vainags ir blīvs un ar mazliet gaišākām skujām nekā parastajai eglei. “Dundanga” var sasniegt trīs metru augstumu! Protams, nevar nepieminēt arī asās egles šķirnes “Baby Blue eyes” un “Blue Trinket”, kurām skujas ir skaisti zilganos toņos,” ar dažādajām egles šķirnēm iepazīstina LVM vēstniecības vadītāja Līga Urtāne. 

Starp neparastu formu un nokrāsu eglītēm plašā izvēlē pieejamas arī ierastākas formas parastās egles šķirnes “Remontii” un “Will’s Zwerg”. Eglītes ir tik ļoti dažādas, ka savu svētku rotu varēs atrast ikviens. Turklāt visas podos augošās egles, ja tās pareizi koptas, pavasarī var pārstādīt dārzā, lai tās turpinātu zaļot un iepriecināt vēl vairākus gadus.

eglite info

LVM vēstniecība Rīgā, Vaiņodes ielā 1, gaida apmeklētājus darba dienās no pulksten 8.30 līdz 17.00. LVM kokaudzētavu kontaktinformācija un darba laiki: ŠEIT.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI