DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM konferencē pašvaldību un plānošanas reģionu speciālistus informē par aktualitātēm ES fondu piesaistei

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) 14. decembrī notika konference, kurā pārrunāja līdzšinējos un plānotos Eiropas Savienības (ES) fondu ieguldījumus reģionālās politikas ietvaros, kā arī jauno Pašvaldību likumu kā instrumentu labākai pārvaldībai. 

Konference “Eiropas Savienības fondu ieguldījums Latvijas reģionālajā attīstībā – paveiktais un plānotais. Pašvaldību likums – instruments labākai pārvaldībai” rīkota pašvaldību un plānošanas reģionu speciālistiem, lai informētu par Eiropas Savienības fondu finansējumu Latvijas reģionālajā attīstībā, kā arī par Pašvaldību likuma aktualitātēm, kas ir priekšnosacījums pašvaldību rīcībspējai, kas ir būtiska veiksmīgai ES fondu projektu un citu atbalsta pasākumu un resursu plānošanai un īstenošanai.  

Konferenci atklāja VARAM valsts sekretāra vietniece reģionālās attīstības jautājumos Ilze Oša, kura uzsvēra ES fondu nozīmīgo lomu reģionālās politikas veidošanā. “Eiropas Savienības fondi ir viens no reģionālās politikas atbalsta instrumentu finanšu avotiem. Ir būtiski pieejamo finansējumu izmantot gudri un saimnieciski, lai sasniegtu izvirzītos mērķus. Tādēļ svarīga un izšķiroša ir pašvaldību atbildība un ilgtermiņa plānošana, gan Eiropas Savienības fondu ieguldījumu mērķtiecīgai un efektīvai piesaistei.” 

VARAM reģionālās attīstības eksperti klātesošos iepazīstināja ar ES fondu 2014.-2020.gadam ieguldījumu reģionālajā attīstībā. Tāpat konferencē informēja par ES fondu 2021.-2027.gadam piesaistes iespējām un nosacījumiem, kā arī stāstīja par Pašvaldību likuma ietekmi uz pašvaldību darbu un lēmumu pieņemšanu jaunajā plānošanas periodā un sabiedrības iesaisti pašvaldības darba prioritāšu noteikšanā tādos katram iedzīvotājam nozīmīgos jautājumos kā teritorijas labiekārtošana, atbalsts saimnieciskajai darbībai, daudzveidīga kultūras norišu organizēšana un kultūras mantojuma saglabāšana. Tāpat informēja par Eiropas Padomes iniciatīvas labai pārvaldībai pašvaldībās – Eiropas Pārvaldības izcilības zīmes projektu un pieteikšanās iespējām, kur Latvijas pašvaldības piedalās pirmo reizi. 

Konference finansēta no Eiropas Sociālā fonda tehniskās palīdzības projekta.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI