DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Rīgas pašvaldības policistiem palielinās uzturdevas kompensāciju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai kompensētu inflācijas radīto cenu pieaugumu un uzlabotu pašvaldības policistu darba apstākļus, Rīgas dome trešdien, 14. decembrī, nolēma palielināt uzturdevas kompensācijas apmēru Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbiniekiem.

“Rūpējoties par policistiem, mēs rūpējamies par visu rīdzinieku drošību. Lai uzlabotu esošo darbinieku stāvokli un piesaistītu jaunus kadrus, mums ir svarīgi novērtēt pašvaldības policistu darbu arī caur atlīdzības paaugstināšanu, jo īpaši strauji pieaugošās inflācijas apstākļos,” uzsver Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētāja, vicemēre Linda Ozola.

Turpmāk uzturdevas kompensācija būs 1,75 eiro par stundu ikdienas apstākļos, kā arī papildu kompensācija - 0,25 eiro par stundu - par īpašos apstākļos nostrādāto laiku. Līdz šim uzturdevas kompensācija atkarībā no ieņemamā amata bija no 71 līdz 170 eiro mēnesī, savukārt jaunā kārtība ļaus būtiski paaugstināt izmaksājamās uzturdevas apmēru mēnesī.

Šāds uzturdevas kompensācijas apmērs nodrošinās atbilstību 2022. gada sākumā fiksētajām pārtikas produktu cenām, kā arī pašvaldības budžeta iespējām un uzturdevas kompensācijas apmēram karavīriem, militārajiem darbiniekiem un zemessargiem.

Policijas uzdevumu izpildes intensitāte bieži vien saistīta ar paaugstinātu fizisko slodzi, tādējādi arī papildu kaloriju patēriņu, kam nepieciešams sabalansēts uzturs, turklāt pastāv tādi uzdevumi, kuros, pat esot pārtraukumā, nav iespējams iegādāties un uzņemt sabalansētu (veselīgu) pārtiku vai arī mājās gatavotu un līdzi paņemtu ēdienu. Tāpēc ir būtiski paaugstināt uzturdevas kompensāciju.

Uzturdevas kompensāciju RPP darbiniekiem plānots izmaksāt reizi mēnesī par faktiski nostrādātajām stundām. Pamata uzturdevas kompensācija tiks izmaksāta tām RPP atestētajām amatpersonām, kuras veic likumā "Par policiju" noteiktos pienākumus.

Savukārt papildu kompensācija par katru faktiski nostrādāto stundu tiks izmaksāta tām amatpersonām, kuras norīkotas ne mazāk par astoņām stundām nodrošināt sabiedrisko kārtību publisko pasākumu norises vietā vai ārvalsts amatpersonu vizītes nodrošināšanā, ārkārtas situācijas seku likvidācijā un šo situāciju skartās teritorijas vai objekta apsardzē, vai ne mazāk par astoņām stundām piedalās profesionālajās apmācībās ārpus Rīgas pašvaldības policijas struktūrvienībām.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI