DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2022
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Noskaidroti konkursa “Labākais darbā ar jaunatni 2022” uzvarētāji

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 2022. gada 8. decembrī, konkursa “Labākais darbā ar jaunatni 2022” apbalvošanas ceremonijā tika sumināti desmit laureāti astoņās kategorijās. Par ieguldījumu jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanā tika izteikta atzinība pašvaldībām, darbā ar jaunatni iesaistītajām personām, jauniešu centriem, kā arī jaunatnes organizācijām un biedrībām, kas veic darbu ar jaunatni.

Kā ierasts, konkursa laureātiem tika pasniegta īpaša balva – supervaronis, kas apliecina laureātu drosmi un profesionalitāti, veicot darbu ar jaunatni un uzlabojot jauniešu dzīves kvalitāti Latvijā.

Nominācijā “Labākais starts” bija izvirzītas pašvaldības un personas, kuras  uzsākušas veikt darbu ar jaunatni pēdējo divu gadu laikā. Par uzvarētāju pašvaldību nominācijā atzīta Madonas novada pašvaldība, bet par uzvarētāju darbā ar jaunatni iesaistīto personu nominācijā - Siguldas novada Jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” vadītāja un jaunatnes lietu speciāliste Gunita Strazdiņa. Pateicības rakstu par dalību konkursā saņēma biedrības “Latvijas Mazpulki” projektu vadītāja Rita Lineja.

Nominācijā „Straujākais lēciens” izvirzītas nevalstiskās organizācijas, kuras pēdējo divu gadu laikā veikušas būtiskus uzlabojumus darbā ar jaunatni. Par uzvarētāju atzīta jauniešu biedrība „Bērnu un jauniešu centrs “Dari Vari””. Pateicības rakstus par dalību konkursā saņēma jauniešu biedrība “Laiks jauniešiem” un biedrība „Ogres jauniešu iniciatīvas biedrība “Talantu kalve””.

Nominācijā „Līdzdalības stiprinātājs” izvirzītas pašvaldības un nevalstiskās organizācijas ar plašu pieredzi darba ar jaunatni veikšanā. Par uzvarētāju pašvaldību nominācija atzīta Olaines novada pašvaldība, bet reģionāla vai valsts mēroga nevalstisko organizāciju nominācijā uzvaras laurus plūca jauniešu biedrība „Attīstības platforma YOU+”. Pateicības rakstus par dalību konkursā saņēma Liepājas valstspilsēta un jauniešu biedrības „Latvijas Mazpulki” un „Klubs “Māja” - Jaunatne vienotai Eiropai”.

Nominācijā „Iedvesmas dzirksts” bija izvirzītas darbā ar jaunatni iesaistīta persona ar plašu pieredzi šajā jomā un iesaisti jaunatnes politikas veidošanā. Par uzvarētāju atzīta Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības iestādes „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs „Zeimuļs”” Jaunatnes lietu nodaļas jaunatnes lietu speciāliste Eleonora Ivanova. Pateicības rakstus par dalību konkursā saņēma jauniešu biedrības “Attīstības platforma YOU+” vadītājs Andris Kāposts un jauniešu biedrības “Jaunatne smaidam” izpilddirektors Renārs Manuilovs.

Nominācijā „Veiksmīgākais projekts” tika izvirzīti pasākumi, projekti, aktivitāšu cikli darbā ar jaunatni, kas devuši īpašu pievienoto vērtību jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanai pašvaldībā. Par uzvarētāju atzīts Tukuma novada pašvaldības Jaunatnes politikas valsts programmas projekts „Ar TEJK uz izaugsmi”. Pateicības rakstus par dalību konkursā saņēma jauniešu biedrība “Latvijas Mazpulki” par projektu „Pastinaki” un jauniešu biedrība “Klubs “Māja” - Jaunatne vienotai Eiropai” par projektu “Izproti, iesaisties, lem!”.

Nominācijā „Drosmīgākais projekts” vērtēja pasākumus, projektus, aktivitāšu ciklus darbā ar jaunatni, kas devuši īpašu pievienoto vērtību jauniešu ar mazāk iespējām vai jauniešu no sociālā riska grupām dzīves kvalitātes uzlabošanai pašvaldībā. Par uzvarētāju atzīts biedrības “Radi Vidi Pats” Eiropas Solidaritātes projekts “Sdos nu smugeizon”. Pateicības rakstus par dalību konkursā saņēma biedrība „Eiropas Kustība Latvijā” par projektu „#Satversmei100: vērtības nākotnei” un biedrība „LiveIntegro” par projektu „PATS – Patstāvīgi Attīsti Tavu Spēku – dzīvo neatkarīgi”.

Nominācijā Kategorijā „Viedais atbalsts” tika vērtēti digitāli risinājumi un rīki, kas veicinājuši jauniešu iesaisti un līdzdalību. Par uzvarētāju atzīta Limbažu novada pašvaldība par jauniešu podkāsta studijas “Youthcast Studio” izveidi. Pateicības rakstus par dalību konkursā saņēma Tukuma novada pašvaldība un jauniešu biedrība „Latvijas Mazpulki”.

Kategorijā „Jauniešiem draudzīga vide” tika izvirzīti  darbīgi jauniešu centri un telpas jauniešiem, kur jaunieši var kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku, gūt atbalstu un līdzdarboties pilsoniskās līdzdalības aktivitātēs. Par uzvarētāju atzīts Gulbenes novada jauniešu centrs “Bāze”. Pateicības rakstus par dalību konkursā saņēma Liepājas “Jauniešu māja” un Siguldas novada Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centrs “Mērķis”.

Izglītības un zinātnes ministrija saka paldies visiem konkursantiem un ikvienam jaunatnes jomā iesaistītajam par nozīmīgo ieguldījumu darba ar jaunatni attīstībā Latvijā un novēl sekmīgus un ilgtspējīgus sasniegumus jaunatnes jomā 2023. gadā!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI