DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Rīgā norisināsies Apvienoto reaģēšanas spēku valstu un valdību vadītāju sanāksme

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgā 19. decembrī pēc Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa iniciatīvas un ar Apvienotās Karalistes kā ietvarnācijas atbalstu norisināsies Apvienoto reaģēšanas spēku (Joint Expeditionary Force – JEF) valstu un valdību vadītāju sanāksme.

Apvienoto reaģēšanas spēku valstu un valdību vadītāju sanāksmē plānots pārrunāt Krievijas agresīvo karu Ukrainā un no tā izrietošās izmaiņas drošības situācijā Ziemeļatlantijas, Baltijas jūras un Tālo Ziemeļu reģionos, īpaši pievēršoties JEF biedru sadarbībai tālākās palīdzības sniegšanā Ukrainai tās cīņā pret agresoru un pasākumiem reģionālās drošības vides uzlabošanai.

Reaģējot uz Krievijas plašo iebrukumu Ukrainā šī gada 24. februārī, pirmā Apvienoto reaģēšanas spēku dalībvalstu valstu un valdību vadītāju sanāksme norisinājās virtuāli šī gada 25. februārī. Otro JEF sanāksmi klātienē šī gada 15. martā organizēja Apvienotās Karalistes premjerministrs Londonā.

Organizējot trešo JEF valstu un valdību vadītāju sanāksmi Rīgā, Latvija apliecina sevi kā aktīvu un konstruktīvu spēlētāju Baltijas un Tālo Ziemeļu reģionu drošības vides veidošanā.

Apvienotie reaģēšanas spēki ir līdzīgi domājošu valstu (Dānijas, Igaunijas, Somijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Zviedrijas un Apvienotās Karalistes) koalīcija, kas ietver augstas gatavības spēkus ātrai reaģēšanai uz krīzēm Tālajos Ziemeļos un Ziemeļeiropā.

Pēc 2014. gada septembra NATO samita Velsā 2015. gada novembrī dalībvalstis parakstīja saprašanās memorandu par JEF izveidošanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI