DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsdzēsējiem glābējiem 48 izsaukumi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.decembra plkst. 6.30 līdz 8.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 48 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 27 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar pusdienlaikā tika saņemts izsaukums uz Lāčplēša ielu Aizkrauklē, kur piecstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā ir sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī bija dedzis adventes vainags. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās.

VUGD atgādina, ka adventes vainagi mājās, ja tajos tiek aizdedzinātas sveces, ne uz mirkli nav atstājami bez uzraudzības, jo tie ir sausi un ilgāku laiku veikalā jau pastāvējuši, tāpēc arī viegli uzliesmojoši. Lai aizdegtos, nav nepieciešama atklāta uguns - pietiek pat ar siltumu, ko rada svece! Tāpēc aicinām iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem un sveces vainagā vai nu nededzināt, vai arī neatstāt vainagu pat uz brīdi bez uzraudzības.

Plkst. 16.35 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Cēsu novada Priekuļu pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka pilnā platībā deg dzīvojamais vagons, kas pārbūvēts par dzīvojamo māju, un tā piebūve 120m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 18.55.

Vakar VUGD saņēma 11 izsaukumus, kur notikuši ceļu satiksmes negadījumi. Vairākos gadījumos ugunsdzēsēju glābēju palīdzība nebija nepieciešama vai bija jāveic ceļa braucamās daļas sakārtošana, bet trīs gadījumos ugunsdzēsēji glābēji no automašīnām izglāba cilvēkus:

  • Plkst. 11.59 Rīgas ielā Jūrmalā bija notikusi divu mikroautobusu sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, no automašīnām atbrīvoja divus cilvēkus. Vēl viens cilvēks no automašīnas bija izkļuvis saviem spēkiem. Tika sakārtota ceļa braucamā daļa un plkst. 13.03 darbs notikuma vietā pabeigts.
  • Plkst. 9.42 Bauskas novada Vecumnieku pagastā, kur bija avarējusi kravas automašīna. Ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja automašīnā iespiesto cilvēku un nodeva to Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 10.20 darbs notikuma vietā noslēdzās.
  • Plkst. 7.28 Stacijas ielā Valmierā, kur bija notikusi vieglās automašīnas un autobusa sadursme.  No vieglās automašīnas ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus atbrīvoja vienu cilvēku. Pēc pusstundas darbs notikuma vietā pabeigts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji trīs ēku dūmvados, garāžas siena, lampa, elektriskā rozete un sadzīves mantas, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI