DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. decembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

48 stundu laikā radīs inovāciju prototipus drošībai un aizsardzībai

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

9.–11. decembrī Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centrā, Ķīpsalas ielā 6A, pulcēsies studenti, aizsardzības un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju profesionāļi, dizaineri, elektronikas un mehānikas inženieri, trīsdimensionālās drukas eksperti, uzņēmēji un citi interesenti, lai kopīgiem spēkiem 48 stundu laikā radītu funkcionējošus drošības un aizsardzības risinājumu prototipus.

Otrais aizsardzības industrijas hakatons «Defence Makeathon Riga 2022» tiks atklāts 9. decembrī plkst. 18.00 ar iedvesmojošām uzrunām un ideju prezentācijām. Ideju attīstīšanai hakatona dalībniekiem būs dots laiks līdz svētdienas, 11. decembra, pēcpusdienai. 48 stundu laikā dalībniekiem būs pieejams gan mentoru un nozares ekspertu atbalsts, izglītojošas lekcijas un prototipēšanas darbnīcas, gan izejmateriāli, darba stacijas, speciālas industriālās prototipēšanas/ražošanas iekārtas un aprīkojums.

Labāko ideju autori tiks apbalvoti. Kopējais balvu fonds ir 5000 eiro, specbalvas piešķirs arī industrijas pārstāvji.

Hakatonā būs iespējams attīstīt jebkuru ideju ar militāru pielietojumu, taču primāri dalībniekiem tiks piedāvāti pieci galvenie virzieni: tālvadības/bezpilota/bezapkalpes sistēmu izstrāde; bruņojums; kaujas tehnikas apkope; karavīru individuālās ekipējuma sistēmas un sastāvdaļas; kiberdrošība, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas.

Dalībai hakatonā interesenti aicināti pieteikties līdz 5. decembra plkst. 12.00 – https://ej.uz/defencemakeathon2022 

Aizsardzības nozares pārstāvji (NBS dienestā esošie, kā arī Aizsardzības ministrijā un tās padotības iestādēs nodarbinātie) līdzdalībai pasākumā lūgti reģistrēties atsevišķi, sūtot pieteikšanās epastu Valters.Lacis@mil.lv

Ar hakatona vadlīnijām var iepazīties šeit: https://ej.uz/defence_guidelines

Hakatonu organizē Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki sadarbībā ar RTU Zinātnes un inovāciju centru. Hakatona mērķis ir veidot ekosistēmu jaunu aizsardzības tehnoloģiju un risinājumu izstrādes veicināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI