DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētājs vēstniekam pateicas par Vācijas ieguldījumu reģiona drošības stiprināšanā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Esam pateicīgi par Vācijas nozīmīgo ieguldījumu reģiona drošības stiprināšanā. Tagad, pēc 24.februāra, kad Krievija iebruka Ukrainā, dzīvojam pilnīgi citādos laikos, un mums ir vēl ciešāk jāsadarbojas, lai uzvarētu ļaunumu, kas plosās tepat pie mūsu robežām,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, piektdien, 2.decembrī, tiekoties ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kristianu Heltu (Christian Heldt).

Saeimas priekšsēdētājs atzinīgi vērtēja Vācijas lēmumu palielināt aizsardzības budžetu līdz diviem procentiem no iekšzemes kopprodukta. E.Smiltēns uzsvēra, ka arī Latvija plāno vairāk līdzekļu novirzīt aizsardzībai, tuvāko gadu laikā cerot sasniegt divarpus procentus no iekšzemes kopprodukta.

Vēstnieks kā svarīgu ieguldījumu drošības stiprināšanā izcēla arī cīņu pret hibrīddraudiem un propagandu, kā arī sabiedrības medijpratības veicināšanu.

E.Smiltēns un K.Helts pārrunāja nepieciešamību veicināt energoneatkarību no Krievijas. Kā akcentēja vēstnieks, Eiropas valstis saskaras ar līdzīgām problēmām, un Krievijas iebrukums Ukrainā licis mainīt līdzšinējo praksi un mudinājis rast jaunus risinājumus. Saeimas priekšsēdētājs un vēstnieks sprieda arī par atjaunojamās enerģijas plašākām ražošanas iespējām, tostarp izceļot vēja parku attīstību.

Mums jāmeklē iespējas vēl vairāk sadarboties arī ekonomikā un meklēt ilgtspējīgus risinājumus, it sevišķi jomās ar augstu pievienoto vērtību, aicināja E.Smiltēns. Tāpat Saeimas priekšsēdētājs izcēla investīcijas infrastruktūras projektā “Rail Baltica”, savukārt vēstnieks augstu vērtēja Latvijas pieredzi digitālo risinājumu jomā.

Puses bija vienisprātis, ka Latviju un Vāciju jau vēsturiski vieno cieša sadarbība un ir būtiski arī turpmāk uzturēt aktīvu parlamentāro dialogu, jo tas var sniegt impulsu ciešākiem kontaktiem arī citās sfērās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI