DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdē atbalsta akciju sabiedrības „Latvijas valsts meži” šogad plānoto ziedojumu sadali sportam

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 2022. gada 1. decembrī, Latvijas Nacionālās sporta padomes (LNSP) dalībnieki pieņēma zināšanai Zemkopības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sniegto informāciju par akciju sabiedrības „Latvijas valsts meži” 2022. gadā plānoto ziedojumu sporta attīstības veicināšanai, kā arī lēma par tās ziedojumu daļas sadali, kura uzticēta LNSP.

Akciju sabiedrība „Latvijas valsts meži” 2022. gadā sporta attīstības veicināšanai plāno novirzīt 3 749 211,54 eiro lielu ziedojumu, no kura 2 200 000 eiro sadalē iesaistīta arī LNSP.  Atbilstoši iepriekšējos gados apstiprinātajiem kritērijiem un pieejai, LNSP rekomendēja ziedojumu novirzīt vairākām biedrībām – Latvijas Sporta federāciju padomei, Latvijas Olimpiskajai komitejai, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijai, Latvijas Paralimpiskajai komitejai un  Jaunatnes sporta fondam (biedrībai “Latvijas Sporta izglītības iestāžu “Direktoru padome””), kas tālāk administrēs konkrētu ziedojumu programmu. Ziedojumu saņēmējiem būs jānodrošina, ka tautas sporta veicināšanai tiek novirzīti vismaz 10% no ziedotā finansējuma, bet jaunatnes sporta veicināšanai – vismaz 20% no ziedotā finansējuma. Tāpat  ziedojumu saņēmēja tīmekļvietnē regulāri jāpublicē pārskatāma informācija par saņemtā ziedojuma sadalījumu un izlietojumu, tādējādi nodrošinot sabiedrības informēšanu. LNSP arī pieņēma zināšanai Zemkopības ministrijas sniegto informāciju par plānotā papildu mērķziedojuma (1 549 211,54 eiro apmērā) sadali, kas dažādiem mērķiem tiks novirzīti Latvijas Olimpiskajai komitejai, Latvijas Automobiļu federācijai, Latvijas Kamaniņu sporta federācijai, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijai, Latvijas Zēģelētāju savienībai, Latvijas Bobsleja un Skeletona federācijai, kā arī Alfrēda Kraukļa piemiņas fondam. Plānots, ka Zemkopības ministrijas informatīvais ziņojums par akciju sabiedrības „Latvijas valsts meži” dāvināšanai (ziedošanai) paredzēto finanšu apmēru un dāvināšanas (ziedošanas) kārtību 2022. gadā tiks skatīts 6. decembra Ministru kabineta (MK) sēdē.

Tāpat LNSP sēdē tika atbalstīts priekšlikums par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem 24. Vasaras Nedzirdīgo spēlēs, kā arī citiem izciliem sasniegumiem sportā 2021. gada nogalē un 2022. gadā, kopumā šim mērķim plānojot vairāk nekā 1,3 milj. eiro. Jautājums par naudas balvu un to izmaksai nepieciešamo valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu tiks virzīts apstiprināšanai MK sēdē.

Tāpat LNSP uzklausīja IZM sniegto informāciju par plānoto Latvijas Sporta muzeja statusa maiņu no 2023. gada 1. aprīļa. Latvijas Sporta muzeja īstenotos valsts pārvaldes uzdevumus plānots deleģēt Latvijas Nacionālajam sporta centram, un jaunās struktūrvienības nosaukums būs – Latvijas Sporta un olimpiskās vēstures muzejs. Arī šajā jautājumā galīgo lēmumu pieņems valdība.

LNSP uzklausīja arī Latvijas Kamaniņu sporta federācijas sniegto informāciju par Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas pieņemto lēmumu Norvēģijā (Lillehammerē) iepriekš plānoto Eiropas čempionātu kamaniņu sportā pārcelt uz Latviju (Siguldu) no 2023. gada 9. janvāra līdz 15.janvārim, un atbalstīja šo augstākā līmeņa starptautisko sporta sacensību organizēšanu Latvijā. Tika pieņemts lēmums aicināt valdību iespējami drīzākā laikā lemt par šim pasākumam nepieciešamā papildu finansējuma 40 700 eiro apmērā piešķiršanu, kā arī lemt par daļēju Kontinentālā kausa kamaniņu sportā jauniešiem organizēšanai Latvijā iepriekš piešķirto valsts budžeta līdzekļu 70 000 eiro apmērā pārdali Eiropas čempionāta organizēšanai. Tādējādi kopējais valsts atbalsts Latvijas Kamaniņu sporta federācijai 2023. gada Eiropas čempionāta kamaniņu sportā organizēšanai Latvijā būs 110 700 eiro.

Latvijas Nacionālā sporta padome ir sabiedriska konsultatīva institūcija, kas piedalās valsts sporta politikas izstrādē, veicina sporta attīstību un sadarbību sporta jomā, kā arī lēmumu pieņemšanu ar sportu saistītajos jautājumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI