DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra 30. gadadienas koncerti

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

2022. gada decembrī norisināsies Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra 30. gadadienas koncerti. Tie notiks 7. decembrī plkst. 19.00 koncertzālē “Lielais dzintars”, Liepājā, 9. decembrī plkst. 18.00 Latgales vēstniecībā “Gors”, Rēzeknē un 17. decembrī plkst. 17.00 koncertzālē “Lielā ģilde”, Rīgā.

“Savu jubileju mēs svinēsim ar spēka un brīvības izjūtām. No vienas puses tās ir piederīgas karavīra dienestam, bet no otras – tās attiecas arī uz ikvienu no mums. Aizvadītie 30 darbības gadi atgādina, ka mēs ik dienas esam bijuši nomodā par savu valsti un tautas brīvību, īpaši svarīgi tas ir kļuvis pēdējā gada laikā. Apziņa, ka vispilnīgāk sevi veltīt sabiedrībai un dzimtenei var dvēselē stiprs un brīvs cilvēks, rosināja mūs jubilejas koncertos klausītājiem piedāvāt mūsdienās tik aktuālo brīvības tēmu. Skaņdarbi, kuri ilgākā laika posmā tika izvēlēti mūsu koncertam, simbolizē gan cilvēka gara brīvu lidojumu, gan atklāj mūzikas vienojošo spēku, un mēs apzināmies, ka vispilnīgāk to visu var piedzīvot tieši savā neatkarīgā, drošā un sakārtotā valstī”, stāsta Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra priekšnieks kapteiņleitnants Guntis Kumačevs.

Orķestra jubilejas koncerts ir veidots no divām kontrastējošām daļām. Pirmajā daļā skanēs akadēmiskās mūzikas skaņdarbi pūšaminstrumentu orķestrim un solistiem, starp tiem Džona Viljamsa (John Williams),  Erika Vitekra (Eric Whitacre),  Skota Makallistera (Scott McAllister) un Marinas Vidmontes darbi. Otrajā daļā ir iekļautas plaši pazīstamas latviešu komponistu kompozīcijas. Koncerta programmu kuplinās solisti virsseržants Guntars Gedroics (klarnete), seržants Gatis Supe (vokāls), kaprālis Ričards Lapiņš (klarnete), zemessargs Atis Ieviņš (vokāls), vecākā zemessardze Luīze Krasta (vokāls), vecākā zemessardze Gita Puikevica-Puikevska (vokāls), Ilona Dzērve (vokāls), kā arī koncertā Rīgā piedalīsies Zemessardzes koris “Stars” (diriģents Ārijs Šķepasts). Orķestris muzicēs diriģentu kapteiņa Anda Kareļa, kapteiņleitnanta Gunta Kumačeva un kapteiņa Aleksandra Kreišmaņa vadībā.

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris ir dibināts 1992. gada 2. februārī un tā ir viena no atpazīstamākajām Latvijas armijas vienībām. Sabiedrībā orķestris visbiežāk asociējas ar valstī nozīmīgiem svētkiem un sarīkojumiem. Orķestra darbībā ir apvienotas vairākas funkcijas – ceremonijas, parādes, defilē programmu demonstrējumi, orķestra un kameransambļu koncerti. Pastāvēšanas laikā orķestris ir piedalījies daudzos starptautiskos un pasaulē ievērojamos militārās mūzikas festivālos. Orķestra programmas ir guvušas lielu klausītāju atzinību daudzās ārvalstīs, kā arī dzimtajā Latvijā.

Koncerti tiek rīkoti sadarbībā ar Liepājas koncertzāli “Lielais dzintars”, Latgales vēstniecību “Gors” un koncertzāli “Lielā ģilde”.

Turpinot Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra tradīcijas, ieeja koncertos bez maksas. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI