DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar Saulkrastu novadā dzēsts plašs ugunsgrēks

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 30.novembra plkst. 6.30 līdz 1.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 33 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 5.37 VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Kauguru pagastu, kur dega vienstāva konteinera tipa katlumājas siena un jumta konstrukcijas 10m2 platībā. No blakus esošās dzīvojamās ēkas evakuējās viens cilvēks. Plkst. 6.30 darbi notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 13.53 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Saulkrastu novada VEF – Biķerniekiem, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamā mājā deg pirmais stāvs 70m2 platībā, otrais stāvs 100m2 platībā, ēkas jumts 120m2 platībā, kā arī blakus ēkai esošā vieglā automašīna 4m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks. Plkst. 00.05 darbs notikuma vietā noslēdzies.

Vakar saņemti pieci izsaukumi, kur dūmvados dega sodrēji. Maldīgs ir iedzīvotāju priekšstats, ka sodrēju degšana attīra skursteni un nav bīstama. Laika gaitā dūmvados veidojas mikroplaisas. Degot sodrējiem, karstums un dzirksteles pa šīm plaisām nokļūst dūmvada ārpusē un aizdedzina bēniņos esošās sadzīves mantas un ēkas jumta konstrukcijas, radot plašus un postošus zaudējumus. Lai novērstu ugunsnelaimi, VUGD aicina iedzīvotājus veikt dūmvadu tīrīšanu!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, apgaismes ierīce, vieglā automašīna, neapsaimniekota ēka, vairāki šķūnīši, dzīvojamā māja un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI