DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima vērtēs ieceri veidot Klimata un enerģētikas ministriju, kā arī ieviest ministra biedru amatus

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 1.decembrī, vērtēs ieceri izveidot Klimata un enerģētikas ministriju, kā arī ieviest ministra biedru amatus. Abi likumprojekti parlamenta sēdes darba kārtībā iekļauti otrajā – galīgajā – lasījumā. Par likumprojektu virzību Saeimā atbildīgajā Juridiskajā komisijā tie iepriekš netika atbalstīti.

Rītdienas Saeimas sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku dalību Starptautiskās kuģniecības drošības atjaunošanas iniciatīvas vadītajā koalīcijas operācijā “Sentinel” Hormuza šaurumā.

Deputātiem rīt būs jālemj arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir grozījumi, ar kuriem iecerēts atvieglot autoru darbu un blakustiesību objektu licencēšanu attiecībā uz raidorganizāciju sniegtajiem tiešsaistes pakalpojumiem, kā arī raidījumu retranslāciju. Tāpat Saeimai būs jālemj, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus, kas paredz nodrošināt, ka dažādās apdraudējuma situācijās attiecīgajā teritorijā esošajiem iedzīvotājiem uz mobilajiem telefoniem vienlaikus tiktu nosūtīta informācija par apdraudējumu.

Vēl deputāti lems, vai komisijās skatīt grozījumus, kas paredz valsts amatpersonas deklarācijā nepublicēt informāciju par zemessarga amatu un ienākumiem, kas gūti dienestā Zemessardzē, kā arī grozījumus maksātnespējas uzraudzības sistēmas stiprināšanai.

1.decembra Saeimas sēdes darba kārtībā iekļauti 22 jautājumi.

Apstiprinātajā sēdes darba kārtībā iesniegtas arī vairākas izmaiņas. Tostarp Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūgusi darba kārtību papildināt, iekļaujot grozījumus Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, kas saistīti ar pašvaldību kapitālsabiedrību atkārtotiem dāvinājumiem vispārējam atbalstam Ukrainas sabiedrībai. Tāpat komisija lūgusi darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu par ārkārtējās situācijas pagarināšanu Latvijas–Baltkrievijas pierobežā.

Plānots, ka pirms 1.decembra kārtējās sēdes parlaments turpinās skatīt 24.novembra otrās ārkārtas sēdes darba kārtību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI