DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Atbalsta nolīguma parakstīšanu par gaisa satiksmi ar Belizu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 29.novembrī, valdība atbalstīja nolīguma parakstīšanu par gaisa satiksmi ar Belizu. Nolīgums dos iespēju nākotnē uzsākt regulārus gaisa pārvadājumus starp Latviju un Belizu, tādējādi veicinot Rīgas kā nozīmīgas Ziemeļeiropas aviācijas mezgla attīstību, valsts aviācijas nozares konkurētspējas palielināšanos un tautsaimniecības stiprināšanu kopumā.

Pēc nolīguma stāšanās spēkā paplašināsies Latvijas gaisa pārvadātāju maršrutu tīkls, palielināsies pasažieriem pieejamais lidojumu galapunktu skaits, kā arī lidojumu savienojamība.

Starpvalstu nolīgums noteiks Latvijas Republikas un Belizas aviokompāniju tiesības, regulāro gaisa pārvadājumu uzsākšanas nosacījumus un darbības noteikumus, kādi būtu jāievēro abu valstu aviokompānijām, veicot pasažieru un kravu pārvadājumus, tostarp aviācijas drošības, godīgas konkurences, tarifu noteikšanas un citus noteikumus. Nolīgums paredz arī nodokļu un nodevu piemērošanu, abpusēju licenču un sertifikātu atzīšanu, strīdu izšķiršanu un citus ar regulāras gaisa satiksmes veikšanu saistītus jautājumus. Tāpat nolīgums nodrošinās Latvijas un Belizas aviokompānijām tiesības slēgt kodu koplietošanas un citus komerclīgumus.

Pēc tam, kad nolīgums ar Belizu būs parakstīts, tas būs jāapstiprina Saeimā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI