DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. novembrī, 2022
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ukrainā nogādās aizsardzības nozares un uzņēmēju sarūpēto humāno palīdzību

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 28. novembrī, Nacionālo bruņoto spēku Autotransporta nodrošinājuma centrā notika aizsardzības nozares un Latvijas uzņēmēju sarūpētā humānās palīdzības sūtījuma sagatavošana, lai jau tuvākajā laikā to nogādātu Doņeckas un Luhanskas apgabalos.

“Šoreiz Latvijas sarūpēto humāno palīdzību saņems gan Ukrainas bruņoto spēku karavīri, kuri cīnās frontē vai ir gatavi aizstāvēt jau atbrīvotās teritorijas, gan arī Austrumukrainas civiliedzīvotāji, kuriem šobrīd ļoti nepieciešamas gan siltas drēbes, segas un pārtika, gan arī elektrības ģeneratori. Vēlos pateikties ikvienam, kurš ir ieguldījis savu artavu šī sūtījuma sagatavošanā un aicinu turpināt atbalstīt ukraiņu tautu, kura pašlaik izcīna visai Eiropai nozīmīgu cīņu,” pauž Aizsardzības ministrijas vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš.

Humānās palīdzības sūtījums ietvers Latvijas aizsardzības nozares sarūpēto apģērbu vēsam laikam, segas un mugursomas, kā arī kustības “Uzņēmēji mieram”, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un uzņēmēju ziedoto pārtiku, dīzeļa ģeneratorus un kokapstrādes uzņēmuma “Gaujas koks” ziedoto autofurgonu, ar kuru Austrumukrainā šis sūtījums tiks nogādāts.

Ziedotāju vidū ir vairāki vietējie pārtikas ražošanas un tirdzniecības uzņēmumi, tostarp, SIA “Gemoss”, SIA “Kronis”, SIA “Venden”, SIA “Chocolate Confectionary”, AS “Cēsu Alus”, SIA “Rēzeknes Gaļas kombināts”, SIA ““Milzu!”, SIA „Lat Eko Food” un SIA “Felici”.

Humānās palīdzības sūtījuma sagatavošanu apmeklēja vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš un kustības “Uzņēmēji mieram” pārstāvis Kristofs Blaus.

Jau vēstīts, ka kopš 24. februāra Latvijas valdības sniegtais militārais atbalsts Ukrainai cīņā pret Krievijas uzbrukumu ir mērāms jau aptuveni 300 miljonu eiro apmērā, savukārt Latvijas iedzīvotāji, uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas apkopojušas ziedojumus ap 19 miljonu eiro apmērā.

Latvijas sniegtajā militārajā atbalstā iekļauti ieroči, individuālais ekipējums, sausās pārtikas uzturdevas, munīcija, prettanku ieroči, pretgaisa raķetes “Stinger”, bezpilota lidaparāti, pašgājējhaubices, helikopteri, degviela u.c. preces.

Ar Latvijas Aizsardzības ministrijas atbalstu Ukrainā regulāri tiek nogādāta daudzveidīga humānā palīdzība, kas tiek apkopota ar kustības “Uzņēmēji mieram” atbalstu.

Aizsardzības ministrija sadarbībā ar organizāciju “Uzņēmēji mieram” arī īsteno iniciatīvu, kuras mērķis ir savākt ziedojumus vairāk nekā septiņu miljonu eiro apmērā, lai Ukrainas bruņotajiem spēkiem nodrošinātu militāros transportlīdzekļus, bruņuvestes, bruņotas ātrās medicīniskās palīdzības mašīnas, tehnoloģiju risinājumus un cita veida militāro palīdzību, piemēram, binokļus un nakts redzamības iekārtas.

Tāpat akcijā “Twitter konvojs” Ukrainas bruņoto spēku karavīriem ziedoti jau vairāk nekā 900 apvidus auto, lai uzvarētu kaujās pret Krievijas okupācijas spēkiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI