DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētājs Spānijas vēstniekam: esam vienoti kopīgo vērtību sardzē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Krievijas karš Ukrainā līdzīgi domājošās Eiropas un NATO valstis ir satuvinājis ciešāk nekā jebkad iepriekš. Mēs aizsargājam mūsu kopīgās vērtības,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, piektdien, 25.novembrī, tiekoties ar Spānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Manuelu Alamu Orenesu (Manuel Alhama Orenes). Vēstnieks parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Šobrīd Krievija par ieroci izmanto visu iespējamo, sākot no energoresursiem,” sacīja Saeimas priekšsēdētājs, uzsverot nepieciešamību nostiprināt energoneatkarību. Puses pārrunāja arī atjaunojamo energoresursu potenciālu un tā izmantošanas iespējas.

Saeimas priekšsēdētājs pateicās Spānijai par būtisko ieguldījumu NATO atturēšanas un aizsardzības pasākumos Baltijas reģionā. Spānijai ir otrs lielākais kontingents kaujas grupā Latvijā.  

Tāpat puses uzsvēra infrastruktūras projektu “Rail Baltica” kā būtisku reģiona drošības stiprināšanā. E.Smiltēns pateicās Spānijai par iesaisti tā tapšanā, kā arī rosināja izmantot šo projektu kā platformu citu sadarbības formu īstenošanai. Arī vēstnieks bija vienisprātis, uzsverot, ka šis projekts ir būtisks ne vien Baltijai, bet Eiropai kopumā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI