DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas Ārlietu komisiju vadīs Rihards Kols

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Ārlietu komisiju vadīs Rihards Kols, trešdien, 23.novembrī, pirmajā komisijas sēdē nolēma komisijas deputāti.

R.Kols ir bijis ievēlēts arī 12. un 13.Saeimā. Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja amatā darbojies iepriekšējā Saeimas sasaukumā, kā arī iepriekš strādājis Eiropas lietu komisijā un Pieprasījumu komisijā.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru ievēlēts Juris Viļums, bet par komisijas sekretāri – Irma Kalniņa.

Ārlietu komisijā strādās arī deputāti Iļja Ivanovs, Juris Jakovins, Zanda Kalniņa-Lukaševica, Dmitrijs Kovaļenko, Armands Krauze, Edvards Smiltēns, Andris Sprūds, Ričards Šlesers. Komisijas sastāvs noteikts ar Saeimas 23.novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

Ārlietu komisija izskata ar ārlietām saistītus tiesību aktus, kā arī veic parlamentāro kontroli pār ārlietu jomu. Pirms apspriešanas Saeimas sēdē komisija lemj par starpvalstu līgumiem, Latvijas pievienošanos starptautiskām konvencijām, kā arī citiem ar ārlietām saistītiem jautājumiem.

Komisijā tiek saskaņotas mūsu valsts ārpolitikas nostādnes un priekšlikumi starpvalstu attiecību attīstībai. Komisija izskata un apstiprina nominēto Latvijas vēstnieku kandidatūras, un tās viedoklis ir rekomendējošs Valsts prezidentam, kurš ieceļ vēstniekus amatā.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Saeimā darbojas 16 komisijas.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.        

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs. Turpmākās sēdes sasauc un vada komisijas priekšsēdētājs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI