DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. novembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Kultūrbrančā - cittautiešu stendaps ar Roberto Meloni

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 24. novembrī, no plkst. 10.00 līdz 13.30 kafejnīcā “Paviljons Ziedoņdārzs” ar cittautiešu stendapu un dzīvesstāstu diskusijām, ko vadīs Roberto Meloni, darba devēji tiek aicināti uz Sabiedrības integrācijas fonda pasākumu kopuma “Kutlūrbrančs” pirmo dienu. Pasākumā būs iespējams vairāk uzzināt par to, kā pie mums Latvijā jūtas un iejūtas cittautieši.

Kultūrbranča stendapā ar nopietnām un ne tik nopietnām, bet reālām dzīves situācijām, ar humora devu dalīsies izaugsmes trenere un lektore Elaine Brazila – Bērziņa, komiķis Maksims Trivaškevičs un arī pats diskusijas moderators, mūziķis un TV personība Roberto Meloni. Ieklausoties cittautiešu pieredzē, darba devējiem tiks sniegta vērtīga informāciju, ko ņemt vērā, iesaistot savā darba vietā cilvēkus no citām valstīm, citu etnisko piederību, kādi ir būtiskākie cittautiešu izaicinājumi Latvijas darba tirgū un kas būtu darāms, lai novērstu aizspriedumus un iespējamos konfliktus darba vidē.

“Nepajautājot, ar kādām šķietamām vai reālām grūtībām cittautiešiem, iebraucējiem un pat jau vairākās paaudzēs Latvijā dzīvojošiem cilvēkiem ar atšķirīgu etnisko piederību nākas ikdienā saskarties, viegli ir vadīties pieņēmumos un šo cilvēku problēmas līdz galam mums diez vai izdosies izprast. “Kultūrbrančā” unikālā formātā tiksimies ar dažādu tautību pārstāvjiem, lai ar viņu pašu vārdiem vairāk uzzinātu, kā viņi jūtas Latvijā,” stāsta Zaiga Pūce, Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore.

Noslēgumā akmeņus savās mugursomās interaktīvā spēlē klātesošajiem palīdzēs atrast eksperte diskriminācijas novēršanas jomā – Sigita Zankovska Odiņa.

Šis ir pirmais no diviem “Kultūrbranča” pasākumiem, kas aicina darba devējus apzināties iespējas, ko sniedz darba vide bez etniskajām un kultūratšķirību robežām. Kultūrbranča mērķis ir sniegt darba devējiem iespēju izprast dažādību kultūru un rasu kontekstā, kā arī atpazīt savu individuālo aizspriedumu izcelsmi, kas traucē veidot labvēlīgu mikroklimatu uzņēmumā, atbalstot un iesaistot dažādu etnisko grupu pārstāvjus, cienot citādo un ievērojot pievienoto vērtību. Otrais “Kultūrbranča” posms “Paviljons Ziedoņdārzs” norisināsies 25.novembrī plkst.9.45, kad uzņēmēji dalīsies pieredzē par cittautiešu iesaisti Latvijas darba tirgū.

Pasākumu varēs vērot arī tiešraidē Sabiedrības integrācijas fonda Facebook lapā. Pasākumu kopums tiek īstenots Sabiedrības integrācijas fonda kampaņas “Izstāstīt saliedētību” ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI