DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. novembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Sestdien ugunsgrēkā Rīgā cieta divi cilvēki

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās četrās diennaktīs, laika posmā no šī gada 17.novembra plkst. 6.30 līdz 21.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 197 izsaukumus – 59 uz ugunsgrēku dzēšanu, 97 uz glābšanas darbiem, bet 41 izsaukums bija maldinājums.

Svētdien plkst. 7.17 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Lāčplēša ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī dega starpsiena 1m2 platībā. Plkst. 9.32 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Sestdien plkst. 19.36 VUGD saņēma izsaukumu Čiekurkalna 5.šķērslīnijā Rīgā, kur divstāvu ražošanas objektā izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas otrajā stāvā, kur atrodas dzīvokļi, kāpņu telpā deg sadzīves mantas un kurināmās granulas 5m2 platībā. No piedūmotās ēkas izglābti trīs cilvēki, no kuriem divi bija cietuši un nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 21.39 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 14.48 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Vārves pagastu, kur dega šķūnis 800m2 platībā. Plkst. 20.57 ugunsgrēks likvidēts.

Naktī uz piektdienu plkst. 5.01 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Zīru pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies kūtī. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg kūts jumts 150m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no kūts izvesti dzīvnieki. No liesmu izplatības tika nosargātas blakus esošās ēkas. Plkst. 9.55 ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien Vecajā ostmalā Liepājā blakus kanāla malai atradās cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji pa stāvo krastu uzcēla cilvēku augšā un nodeva NMPD mediķiem, kuri cilvēkam konstatēja nāvi.

Naktī uz sestdienu plkst. 3.41 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Atmodas bulvāri Liepājā, kur ūdenī no mola iekritis cilvēks. Izmantojot laivu, ugunsdzēsēji glābēji cilvēku no ūdens izcēla un nogādāja krastā. Cilvēks tika nodots NMPD darbiniekiem. Plkst. 5.05 darbs notikuma vietā pabeigts.

Ceturtdien, pēc četru dienu meklēšanas darbiem, Tirdzniecības kanālā Liepājā ugunsdzēsēji glābēji atrada un izcēla bojāgājušo. Meklēšanas darbi veikti, apsekojot ūdenstilpi ar laivu un arī veicot zemūdens meklēšanas darbus. Tajos piesaistīti arī Nacionālo Bruņoto spēku ūdenslīdēji.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji 13 reizes steidzās uz izsaukumiem, kuros dzīvojamo māju dūmvados dega sodrēji, bet vienā gadījumā ugunsgrēks bija izcēlies apkures telpā.

VUGD atgādina, ka dūmvadu attīrīšana no sodrējiem ir jāveic regulāri, lai novērstu to degšanu! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju. Bojāts dūmvads ir ugunsbīstams, jo dzirksteles pa plaisām var nokļūt ārpus dūmvada uz jumta konstrukcijām, pārsegumiem un bēniņos esošajiem priekšmetiem, izraisot plašu un postošu ugunsgrēku!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI