DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Šorīt ugunsgrēkā Rīgā gāja bojā cilvēks

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14.novembra plkst. 6.30 līdz 15.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 47 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 6.41 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz dzīvojamo māju Rīgā, kur no dzīvokļa logiem nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas pirmajā stāvā deg sadzīves mantas 5m2 platībā. Degošajā dzīvoklī ugunsdzēsēji glābēji atrada vienu cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja nāvi. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās astoņi cilvēki. Plkst. 8.08 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 13.46 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Caunes ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas pirmajā stāvā deg gulta 3m2 platībā, ēkas siena 7m2 platībā un griesti 10m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki, kuri, mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta. Plkst. 14.46 darbs notikuma vietā pabeigts.

Plkst. 10.02 saņemts izsaukums uz Krišjāņa Barona ielu Rīgā, kur ražošanas ēkā redzamas liesmas un melni dūmi. Notikuma vietā konstatēts, ka angāra tipa ēkā deg sadzīves mantas un mēbeles 40m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās astoņi cilvēki. Viens ugunsdzēsējs glābējs nodots NMPD mediķiem. Plkst. 13.40 darbs notikuma vietā noslēdzies.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, vieglā automašīna, kravas automašīna, dzīvojamās mājas verandas grīda, griesti un starpstāvu pārsegums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI