DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. novembrī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks piedalīsies Eiropas Savienības Ārlietu padomes aizsardzības ministru sanāksmē Briselē

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 15. novembrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks Briselē, Beļģijā, piedalīsies Eiropas Savienības Ārlietu padomes aizsardzības ministru sanāksmē un Eiropas Aizsardzības aģentūras valdes sēdē, lai apspriestu drošības un aizsardzības politikas aktualitātes.

Sanāksmē aizsardzības ministri apspriedīs Eiropas militārā atbalsta misijas Ukrainai darbības uzsākšanu, kuras galvenais mērķis ir stiprināt Ukrainas bruņoto spēku militārās spējas, dalībvalstīm nodrošinot Ukrainas karavīru apmācību un valsts aizsardzībai nepieciešamo ekipējumu, kā arī pārrunās turpmākā atbalsta sniegšanu Ukrainai ar Eiropas Miera mehānisma starpniecību.

Ārlietu padomes ietvaros arī pirmo reizi notiks aizsardzības ministru sanāksme aizsardzības spēju attīstības jautājumos, īstenojot šogad martā apstiprinātā Eiropas Savienības stratēģiska līmeņa dokumenta “Stratēģiskais kompass drošībai un aizsardzībai” vadlīnijas.

Tāpat aizsardzības ministri sanāksmē apspriedīs militārās mobilitātes jautājumus,  ātrās reaģēšanas spējas tālāko veidošanas procesu un Eiropas Savienības dalību starptautiskās drošības sekmēšanā.

Pēc sanāksmes Eiropas Savienības dalībvalstu aizsardzības ministri pārrunās Krievijas izvērsto karu Ukrainā, kad neformālu darba pusdienu laikā videokonferencē apmainīsies viedokļiem ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu (Jens Stoltenberg) un Ukrainas aizsardzības ministru Oleksiju Rezņikovu (Oleksiy Reznikov).

Uzturoties Briselē, aizsardzības ministrs A. Pabriks arī parakstīs vienošanos par Latvijas dalību Eiropas aizsardzības aģentūras projektā, ar kuru izveido Eiropas Savienības Militāro informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas komandu operacionālo tīklu (MICNET), kas dos iespēju projekta dalībvalstīm savstarpēji apmainīties ar informāciju militāro informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI