DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. novembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Tālis Linkaits: Jāstiprina digitālās infrastruktūras pieejamība un drošība

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Digitālās infrastruktūras pieejamības nozīme būtiski pieauga Covid-19 pandēmijas laikā, kad digitālā vide ļāva mums turpināt darīt ikdienas lietas bez fiziska kontakta. Karš Ukrainā digitalizācijas jomā aktualizē citu dimensiju – kiberdrošību,” uzsver satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

“Pašlaik kiberdrošība, tīklu uzticamība un kritiskās infrastruktūras drošība ir galvenais jautājums, kas rada jaunus izaicinājumus gan politikas veidotājiem, gan uzņēmējiem, gan lietotājiem,” ministrs sacīja Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes atbalsta aģentūras (BEREC) un Austrumu partnerības elektronisko sakaru regulatoru tīkla kopīgajā samitā Rīgā, kas notika ceturtdien, 10. novembrī.

Samita diskusijā būtisks jautājums bija par digitālās plaisas mazināšanu sabiedrībā, kas ietver arī infrastruktūras attīstību, lai veicinātu pieejamību lauku teritorijās. Tāpat svarīgi sniegt cilvēkiem instrumentus un prasmes, kas viņiem nepieciešamas, lai virzītos un gūtu panākumus digitālajā ekonomikā. Runājot par aktuālajiem jautājumiem digitālajā pasaulē, satiksmes ministrs uzsvēra, ka “gan valstīm, gan regulatoriem ir vērtīgi vienam no otra mācīties, lai veicinātu labāko praksi.”

Samitā tika pārrunātas nākotnes perspektīvas starp Eiropas nacionālajām regulatīvajām iestādēm un to partneriem no Austrumu partnerības valstīm – Armēnijas, Azerbaidžānas, Gruzijas, Moldovas Republikas un Ukrainas.

Austrumu partnerības elektronisko sakaru regulatoru tīkla uzdevums ir stiprināt sadarbību starp ES un austrumu partnerības valstīm un labākās prakses apmaiņu, lai nodrošinātu partnervalstu galalietotājiem elektronisko sakaru pakalpojumu pieejamību labi funkcionējošā un konkurētspējīgā tirgū. Latvija apzinās, cik svarīga ir regulatora institucionālās neatkarības nodrošināšana partnerības valstīs, tāpēc aktīvi iesaistās un dalās ar savu pieredzi, kā arī pati seko BEREC pamatnostādnēm, lai attīstītu digitālo infrastruktūru.

BEREC gādā par ES tiesību aktu konsekventu piemērojumu, lai ES darbotos vienots elektronisko komunikāciju tirgus. Pēc pieprasījuma un pašu iniciatīvas tas konsultē Eiropas iestādes. BEREC sastāvā ir Regulatoru padome. BEREC birojs atrodas Latvijā kopš 2011. gada.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI