DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī saņemti 36 izsaukumi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8.novembra plkst. 6.30 līdz 9.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 32 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 5.14 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Bajāru ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka ceturtā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 8m2 platībā. Saviem spēkiem no ēkas evakuējas 38 cilvēki. Dzīvokļa iemītniekus pamodināja dūmu detektora brīdinošais signāls un viņi varēja laikus evakuēties no piedūmotā dzīvokļa. Plkst. 6.37 darbs notikuma vietā noslēdzies.

VUGD atgādina, ka katrā mājoklī jābūt uzstādītam dūmu detektoram, kas ar skaļas skaņas signālu brīdinās par telpā izveidojušos sadūmojumu. Visbiežāk traģiskas ugunsnelaimes izceļas naktī, kad cilvēki guļ un nejūt smaržas un smakas, tāpēc tieši skaļais dūmu detektora signāls savlaicīgi pamodinās un dos iespēju izglābties.

Plkst. 11.53 VUGD saņēma izsaukumu uz Maskavas ielu Rēzeknē, kur piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī dega veļas mašīnas motors 0,5m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no dzīvokļa evakuēja vienu cilvēku.

Plkst. 18.48 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Stalbes pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka notikusi vieglās un kravas automašīnas sadursme. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji glābēji no vieglās automašīnas atbrīvoja cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi. Plkst. 20.51 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 11.44 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Augšdaugavas novada Dvietes pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā baļķvedējs bija apgāzies uz sāniem un no tā noplūda eļļa. Ugunsdzēsēji glābēji ar absorbenta palīdzību savāca noplūdušo eļļu, bet bākā atlikušo – pārsūknēja uz citu tvertni. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 14.31.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, mikroautobuss, griestu lampa, sodrēji ēkas dūmvadā, pastkaste un riepas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI